nieuws

Rivel viert 70-jarig bestaan met huisshow

Elektrische fietsen 529

Het fietsmerk Rivel bestaat in 2018 zeventig jaar. Dat viert BIG Bicycles op de huisshow op 9, 10 en 11 september.

Rivel viert 70-jarig bestaan met huisshow

Rivel biedt een breed pakket aanbod. “Moderne en stijlvolle kwaliteitsfietsen, waarvan de collectie e-bikes de paradepaardjes zijn”, zegt het merk. Op de huisshow zijn de nieuwe collecties voor 2018-2019 te zien.

Bosch motoren voor Rivel

Rivel e-bike

Veel Rivel e-bikes hebben een AEG motor zoals op de foto, maar ook motoren van Bosch zijn nu leverbaar.

Diverse e-bikes zijn voorzien van AEG middenmotoren. Ook biedt het merk nu modellen met een Bosch motor aan. “Daarnaast blijven de degelijke Bafang midden – en voorwielmotoren leverbaar. Ondanks de importmaatregelen hebben we de prijsstijgingen kunnen beperken, en kunnen we de levering van e-bikes garanderen”, aldus de fabrikant.

Tijdens de huisshow zijn diverse fietsen uit te proberen op een parcours op het buitenterrein. Daar is ook een accessoiremarkt en ‘restanten fietsenmarkt’ te vinden. Daarnaast is op gezette tijden een spectaculaire BMX-show door de leden van stuntgroep Get Insane te zien.

Nieuws van Hollandia

Naast de nieuwe modellen van Rivel zijn ook nieuwe e-bikes en stadsfietsen van Hollandia te zien. Waaronder de Fronta e-bike en het Mix & Match-concept met vrolijk gekleurde stadsfietsen.

70 jaar Rivel

Het merk Rivel werd opgericht in 1948 en startte met de productie van kinderwagens en autopeds. In 1952 werd de eerste kinderfiets geproduceerd en vanaf 1954 volgenden de overige series. In 2005 werd het fietsmerk als onderdeel van Union overgenomen door BIG Bicycles. Jan Hafkamp en Alma de Weerd positioneerden het merk opnieuw in de markt. Met succes, waardoor nu het 70-jarig bestaan gevierd kan worden op 9, 10 en 11 september in Deventer.

Aanmelden voor de huisshow kan via de website van BIG Bicycles.

Reageer op dit artikel