nieuws

Proeftuin voor slimme e-bikes in Twente

Elektrische fietsen 661

Het project ‘Smart E-bike mobility Twente’ (SET) start een proeftuin voor een ‘slim’ e-bike wegennet rondom de Campus van de Universiteit Twente, omliggende bedrijvenparken en de luchthaven Twente. Een consortium van bedrijven en organisaties ontvangt hiervoor subsidie.

Proeftuin voor slimme e-bikes in Twente
‘Smart E-bike mobility Twente’ (SET) is een proeftuin voor een ‘slim’ e-bike wegennet rondom de Campus van de Universiteit Twente, omliggende bedrijvenparken en de luchthaven Twente. Foto Shutterstock

Het idee achter het project Smart E-bike mobility Twente’ is de vraag en beschikbaarheid van e-bikes en laadpunten koppelen. Verder de snelste routes bepalen, reserveringen automatiseren en betaling na gebruik mogelijk maken. E-bikes worden uitgerust met sensoren; er komen laadpalen zonder netstroom aansluiting; en er vindt bewegwijzering via apps plaats.

Gebruik van e-bikes stimuleren

Ook worden ontwikkelingen die het gebruik en de acceptatie van e-bikes versnellen gestimuleerd. De proeftuin is gericht op het testen en demonstreren en staat ook open voor andere ontwikkelaars. Het consortium, bestaande uit: E-Bike Nederland B.V. (Cuijk), Sunchip Projects B.V. (Hengelo), TerraTeq B.V. (Enschede), Roviz B.V. (Enschede), Universiteit Twente (Enschede) en Abel Adventures B.V. (Lochem), ontvangt een subsidiebedrag van € 600.000. De totale kosten bedragen € 1.456.573.

Lees meer over ‘slimme’ e-bikes

Reageer op dit artikel