nieuws

Kris-Kras door de Wereld en byAr Bicycle Company gaan samenwerken

Elektrische fietsen 802

Kris-Kras door de Wereld en byAr Bicycle Company gaan samenwerken. Het eerste project dat zij samen gaan doen, is Kris-Kras door Kampen. Binnen dit project worden 50 tot 100 e-bikes van byAr op strategische plekken in Kampen geplaatst. ByAr zal geen fietsen leveren aan andere aanbieders van deelfietsen en Kris-Kras zal exclusief dit model e-bike van byAr gebruiken.

Kris-Kras door de Wereld en byAr Bicycle Company gaan samenwerken

Over byAr

ByAr Bicyle Company bestaat inmiddels drie jaar. Eigenaar Renier Meuwissen is in die tijd bezig geweest met ontwerp en productie van zijn fietsen. “Ik heb een fiets ontworpen die bestaat uit een minimaal aantal onderdelen en die zo eenvoudig in elkaar zit, dat assemblage voor niemand een uitdaging zal zijn. Het is een fiets waaraan een sterke filosofie ten grondslag ligt  en die door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt geassembleerd kan worden. We zijn inmiddels begonnen met de productie van twee fietsen per dag.”

ByAr levert fietsen in twee uitvoeringen: de elektrische Volta en de Naked. Hét kenmerk van de Naked is het minimalistische design, met een terugtraprem en slechts twee versnellingen. De Volta is een elektrische stadsfiets. De motor en batterijen zijn in het frame gemonteerd, waardoor je niet ziet dat de fiets elektrisch is.

Kris-Kras door de Wereld

Kris-Kras door de Wereld bestaat sinds vorig jaar augustus en is een fietsdeelsysteem met e-bikes. Het bedrijf plaatst in een dorp, stad of gemeente op slimme plekken fietsstations met e-bikes, die door Kris-Krassers kunnen worden gebruikt om van A naar B te rijden. De fiets kan via een app worden gereserveerd en va het slot worden gehaald. Eenmaal op bestemming, kan de gebruiker de fiets weer bij een Kris-Kras station parkeren en afmeld via de app. Je betaalt alleen voor de ritten die je rijdt.

Het project Kris-Kras door Kampen zal in de komende maanden van start gaan. Volgend jaar zullen meer projecten van start gaan binnen de samenwerking tussen Kris-Kras en byAr.

Reageer op dit artikel