nieuws

Kort geding Stella – Fietsenwinkel.nl van de baan

Elektrische fietsen 2404

Vandaag 30 augustus 2018 zou bij de Rechtbank Amsterdam een kort geding dienen van Stella Fietsen tegen International Bike Group (IBG), eigenaar van Fietsenwinkel.nl. Stella Fietsen heeft gemeld dat Stella en IBG het geschil in goed onderling overleg hebben opgelost. Het geplande kort geding is daarmee van de baan.

Kort geding Stella – Fietsenwinkel.nl van de baan
Fietsenwinkel.nl heeft Stella-fietsen aangeboden. Het kort geding dat Stella Fietsen hierover had aangespannen tegen IBG, eigenaar van Fietsenwinkel.nl, is weer van de baan.

Stella Fietsen geeft hierbij aan dat ‘onderdeel van de afspraken is dat beide partijen geen verdere mededelingen doen over de inhoud van de overeenkomst.’ Het kort geding ging over het feit dat Fietsenwinkel.nl modellen van Stella aanbood op de website. Stella was hierover in gesprek gegaan met Fietsenwinkel.nl, maar dat leverde niets op. Daarom stapte het naar de rechter. Hierdoor zijn de gesprekken blijkbaar weer op gang gekomen en is voor Stella het kort geding niet meer nodig.

Inbreuk op goede naam

De voornaamste aanklacht tegen Fietsenwinkel.nl betrof de inbreuk op de goede naam van Stella. Stella investeert veel in reclame en imago, en vindt dat hun goede naam bij de consument wordt geschaad door Fietsenwinkel.nl. ‘Fietsenwinkel.nl kan geen Stella verkopen. Door ze toch aan te bieden, misleiden ze de consument. Ze gebruiken de naamsbekendheid van Stella om consumenten te lokken. Vervolgens wijst Fietsenwinkel.nl Stella aan als de boosdoener die niet kan leveren. Daarmee krijgt Stella de zwarte piet, terwijl Fietsenwinkel.nl zelf degene is die de consument misleidt.’

Consument naar Brinckers kletsen

Stella heeft een aantal gesprekken gedocumenteerd waarin duidelijk wordt dat Fietsenwinkel.nl medewerkers vervolgens de consument naar het eigen e-bike merk Brinckers praten. Volgens Stella is het voor de consument onduidelijk dat Brinckers en Fietsenwinkel.nl onderdeel zijn van hetzelfde concern. Het ‘spelletje’ dat Fietsenwinkel.nl speelt, maakt volgens Stella onderdeel uit van een harde en oneerlijke manier van zakendoen. De woordvoerder: ‘Op zo’n manier zakendoen en misbruik maken van de naamsbekendheid van een concurrent, dat raakt de hele sector. Dat moet je niet willen.’

Reageer op dit artikel