nieuws

Spanninga en byAr komen met jubileumfiets

Elektrische fietsen 666

Spanninga en byAr komen met jubileumfiets
Fietsproductie bij byAr.

Spanninga bestaat dit jaar 100 jaar. Om dat te vieren, komt Spanninga met een speciale jubileumfiets. Hiervoor zijn de handen ineengeslagen met de Nederlandse fietsfabrikant byAr. Samen hebben Spanninga en byAr een unieke e-bike gebouwd.

De Spanninga jubileumfiets is speciaal voor de gelegenheid volledig handgemaakt en valt op door zijn design. De high-end e-bike is zo eenvoudig mogelijk ontwikkeld, maar wel uitgerust met veel high-tech componenten.

KERS-systeem

De motor beschikt over het zogenoemde KERS-systeem, dat zijn oorsprong vindt in de Formule 1-racerij. Dit systeem ondersteunt de rembeweging en laadt ondertussen de accu. Dit verbetert de actieradius voor de fietser.

De nieuwe kleur, speciaal ontwikkeld voor de jubileumfiets, was volgens Spanninga een echte uitdaging: “Iets waar normaliter 3 maanden testen aan vooraf gaat, werd nu uitgevoerd in 1 week.”

Spanninga-verlichting

Om de Spanninga-verlichting in het frame te kunnen integreren, moesten speciale delen worden vervaardigd. “De fiets is minimalistisch, experimenteel, innovatief, onconventioneel en met een beetje humor: typisch een Dutch Design creatie!”, zegt Spanninga.

De jubileumfiets is te zien op de komende Eurobike, op stand B4-212.

Nederlandse producent byAr 

byAr is een Nederlandse fietsenproducent, waar fietsen gemaakt worden door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Architect en oprichter Renier Meuwissen ontwikkelde een fiets met een minimale hoeveelheid componenten. Voor het assembleren van de byAr Bicycles wordt samengewerkt met De Loods Zorg in Den Dolder.

byAr startte in 2017 met de productie van twee fietsen per dag. Voor de verlichting worden onderdelen van Spanninga gebruikt. Naast de huidige range stadsfietsen zal byAr in 2019 met 2 nieuwe modellen komen.

Reageer op dit artikel