nieuws

Grote uitslaande brand bij Stella Fietsen

Elektrische fietsen 5209

Bij Stella Fietsen in Nunspeet woedde gisteren een grote uitslaande brand waar veel rook bij vrijkwam (bekijk de video). Het pand werd volledig verwoest en kan als verloren worden beschouwd.

Grote uitslaande brand bij Stella Fietsen
Door een grote brand kan het pand van Stella Fietsen in Nunspeet als verloren worden beschouwd. Zie ook fotos onderaan bericht.

De Stentor regio Veluwe bericht hierover. En ook veel andere media, waaronder het NOSNPO1 journaal. Stella Fietsen is gevestigd aan de Hullerweg, aan de rand van het dorp. De brand brak rond 14.30 uur uit. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Omwonenden wordt geadviseerd om bij overlast ramen en deuren te sluiten en uit de rook te blijven.

Accu’s maken bestrijding lastig

Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG) woedt de brand in een bedrijfspand van Stella Fietsen dat voor opslag wordt gebruikt. Hier zouden meerdere elektrische fietsen staan. Vanwege de aanwezige accu’s heeft de brandweer de brand van buitenaf bestreden.

Over het veilig opslaan van fietsaccu’s bij fietsenwinkels en fabrikanten biedt tweewieler.nl een artikel met handige tips.

Pand Stella Fietsen is verloren

Het pand kan als verloren worden beschouwd. De brandweer probeerde te voorkomen dat de brand overslaat naar omliggende panden. De brand is opgeschaald naar GRIP1 (Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure). Dat is de naam van de werkwijze waarmee bepaald wordt hoe de coördinatie tussen hulpverleningsdiensten verloopt. Bij GRIP1 gaat het om een incident waarbij goede afstemming tussen de hulpdiensten noodzakelijk is.

Showroom gespaard en gewoon open

De directie van Stella Fietsen meldt op de website: ‘Alle Stella-medewerkers zijn enorm geschrokken. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. We willen de brandweer en andere hulpdiensten bedanken voor hun kordate optreden en we wensen de omwonenden heel veel sterkte toe.’ En verder is het business as usual. Het getroffen pand is niet het hoofdkantoor. ‘De showroom in Nunspeet is donderdag 12 juli dan ook geopend voor klanten’ aldus de website.

Bron: De Stentor, Jaap Selles en Judah Bolink

Foto's

Reageer op dit artikel