nieuws

Bosch komt met verbeterde aandrijving en supersnelle acculader

Elektrische fietsen 9481

Bosch komt met verbeterde aandrijving en supersnelle acculader

Volop e-bikenieuws van Bosch. Dat introduceert het nieuwe Performance Line CX-pakket voor e-MTB’s, een nieuwe kleurendisplay voor sportieve e-bikers en een nieuwe acculader. Die Fast Charger is de snelste acculader die Bosch momenteel in zijn programma heeft.

De nieuwe Performance Line CX-aandrijving van Bosch is, zo zegt het merk, ideaal voor e-MTB’ers.”Met een e-MTB met Performance Line CX en de eMTB-modus van Bosch kunnen veeleisende bergpassages en zware bergtrails makkelijker worden overwonnen”, aldus de fabrikant.

Loopondersteuning voor steile hellingen

Bosch Performance Line CX

Dankzij een hellingssensor past de loopondersteuning zich automatisch aan de stijging aan en wordt de gewenste snelheid veel sneller bereikt.

Voor modeljaar 2019 biedt Bosch eBike Systems 2 vernieuwingen voor de aandrijving. De eerste is een loopondersteuning voor steile hellingen. Met de update voor 2019 zijn e-MTB’s beter en gelijkmatiger bergopwaarts te manoeuvreren, zegt Bosch. Dankzij een hellingssensor past de loopondersteuning zich automatisch aan de stijging aan en wordt de gewenste snelheid veel sneller bereikt. De geoptimaliseerde loopondersteuning vergemakkelijkt het vooruitkomen, ook wanneer het wiel kort op een weerstand of een hindernis stuit.

Nieuwe software voor korte cranks

In technische passages heuvelopwaarts over boomwortels en stenen kunnen pedalen blijven steken. Daarom worden vaak korte cranks gemonteerd. “Maar met korte cranks verandert de krachtoverbrenging en daarmee de maximale ondersteuning van de motor. Ook de motorkarakteristiek in de eMTB-modus wordt hierdoor beïnvloed”, aldus Bosch.

Bosch Performance Line CX

Middels nieuwe software wordt de progressiecurve in de eMTB-modus aangepast en de ondersteuning in de Tour-modus verhoogd.

Middels nieuwe software wordt de progressiecurve in de eMTB-modus aangepast en de ondersteuning in de Tour-modus verhoogd. Dat moet zorgen voor maximale prestaties bergopwaarts. De nieuwe software voor cranks die 165 millimeter of korter zijn, kan vanaf einde zomer 2018 bij de dealer worden geïnstalleerd.

Beide eMTB-vernieuwingen worden in het modeljaar 2019 ingevoerd en zijn voor alle eBike-modellen met de Performance Line CX vanaf modeljaar 2016 achteraf in te bouwen.

Kiox boordcomputer

Ook nieuw van Bosch is de Kiox boordcomputer. Het kleine, robuuste kleurendisplay kan via een afzonderlijke bedieningseenheid op het stuur worden bediend. Deze voorziet de fietser van informatie over de snelheid, de eigen prestaties en trapfrequentie en het laadniveau van de accu. Via Bluetooth kan de boordcomputer met een optionele hartslagmeter worden verbonden. Andere connectivityfuncties zullen volgen.

Bosch Kiox boordcomputer

De displayverlichting past zich automatisch aan de omgevingsomstandigheden aan.

De displayverlichting past zich automatisch aan de omgevingsomstandigheden aan. Daarom is het 1,9 inch grote kleurendisplay met hoge resolutie volgens Bosch ook bij fel zonlicht en in het donker goed leesbaar. De plaatsing in het midden op de stuurpen maakt een ideale afleeshoek mogelijk. Gorilla Glass beschermt het display tegen krassen. Voor de bevestiging zorgt een magneethouder.

De geïntegreerde accu van het display levert in de off-boardmodus tot 20 minuten stroom. Daarbij toont het een samenvatting van de activiteiten van de dag. De boordcomputer wordt bediend via de separate bedieningseenheid ‘Remote Compact’ op het stuur.

Sneller laden met Bosch Fast Charger

Bosch Fast Charger

De Fast Charger is 20% zwaarder en iets groter dan de Standard Charger.

Voor sneller laden van accu’s komt Bosch met de Fast Charger. “Met 6 A aan laadstroom de snelste oplader op de markt”, claimen de Duitsers. Met de Fast Charger moet een Bosch PowerPack 500 in drie uur volledig op te laden zijn.

De Fast Charger is 20% zwaarder en iets groter dan de Standard Charger. Hij is compatibel met alle productlijnen van Bosch. Naast dat de Fast Charger direct kan worden geselecteerd bij de aanschaf van een e-bike, is hij vanaf de herfst van 2018 als optie verkrijgbaar bij de dealer.

Reageer op dit artikel