nieuws

Beixo monteert Bafang E-shaft op elektrische vouwfiets

Elektrische fietsen 1253

Beixo monteert Bafang E-shaft op elektrische vouwfiets

Primeur op de Eurobike: de Beixo Slim elektrische vouwfiets met Bafang E-shaft-motor. De krachtbron is gecombineerd met de cardanas van de Slim. Volgens Beixo leidt de samenwerking met Bafang tot een forse verbetering van de huidige generatie elektrische fietsen van het merk.

Beixo was naar eigen zeggen al enige tijd op zoek naar een leverancier die een stillere elektromotor kon leveren voor hun elektrische vouwfiets. Die leverancier is gevonden in de vorm van Bafang.

“Door de samenwerking met de cardanmotor viel het oog op de bestaande voorwielsystemen. De resultaten van diverse tests waren boven verwachting. De motor is beduidend stiller, maar met dezelfde krachtige ondersteuning. Beixo-fietsers genieten nu van de rijkwaliteit, het comfort en de rust van deze nieuwe krachtbron”, zegt Beixo.

Elektrische vouwfiets betrouwbaar en stil

De Beixo Elektra Low kwam al in 2016 als beste uit de ANWB-test van elektrische vouwfietsen. “Met de overstap naar een andere motorleverancier is de fiets nu veel stiller en zijn alle pluspunten uit deze test behouden gebleven. Met deze stille motor zetten we een stap naar de toekomst. Hiermee zijn elektrische rijders van de Beixo vouwfiets en stadsfiets nu zeker van een stabiele, kwalitatief hoogwaardige motor die betrouwbaar én stil is”, aldus de vouwfietsfabrikant.

Lees ook: Bafang aandrijfsysteem voor compacte fiets

Reageer op dit artikel