nieuws

Trek presenteert nieuwe Powerfly e-mountainbikes

Elektrische fietsen 1085

Trek presenteert nieuwe Powerfly e-mountainbikes
De nieuwe OCLV Mountain carbon-modellen in de categorie Long Travel hebben een betere integratie en ogen mooier dan voorheen. Foto Trek

Trek presenteert een geheel vernieuwde lijn van zijn Powerfly elektrische mountainbikes. Alle nieuwe modellen hebben de exclusieve Removable Integrated Battery (RIB), waarbij de Bosch 500 Wh PowerTube accu volledig is geïntegreerd in de onderbuis.

De ingenieurs van Trek pakten bij de ontwikkeling van de nieuwe Powerfly enkele belangrijke minpunten van geïntegreerde e-bike-accu’s aan. Door de accu niet meer daar te monteren waar vuil en modder zich kunnen ophopen, is het afnemen van de nieuwste accu’s (om ze op te laden, te vervoeren of uit veiligheidsoverwegingen) voortaan eenvoudiger en schoner.

3 categorieën Trek Powerfly

De Powerfly-collectie bestaat uit 3 categorieën: hardtail, full suspension (130 mm) en Long Travel (150 mm). De nieuwe OCLV Mountain carbon-modellen in de categorie Long Travel hebben een betere integratie en ogen mooier dan voorheen. Ondertussen verminderde het gewicht en zijn de rijeigenschappen verbeterd, zegt Trek.

De Sport hardtails zijn zeer compleet uitgerust, met spatborden, bagagedrager, fietsstandaard, en verlichting. “Helemaal op maat voor fietsers die onder alle weersomstandigheden en op elke ondergrond willen kunnen fietsen”, aldus de fabrikant.

De damesmodellen, zowel in hardtail- als in full-suspension-uitvoering, hebben comfortabele, damesspecifieke contactpunten en een design met andere kleurenopties.

Bosch Performance CX-motor

Trek Powerfly

Alle nieuwe modellen beschikken over een robuuste, voor offroad-gebruik geschikte Bosch Performance CX-motor.

Over de gehele lijn kregen de fietsen sterk verbeterde specificaties, waaronder betere voorvorken, krachtigere remmen met vier zuigers en sterkere banden. Alle nieuwe modellen beschikken over een robuuste, voor offroad-gebruik geschikte Bosch Performance CX-motor.

De meeste modellen zijn nu verkrijgbaar bij Trek-dealers. De Long Travel-modellen in carbon zijn naar verwachting leverbaar in augustus. Prijzen beginnen bij €2.699 en lopen op tot €7.999.

Foto's

Reageer op dit artikel