nieuws

Tern vernieuwt elektrische vouwfietsenlijn Vektron

Elektrische fietsen 1156

Tern heeft de Vektron lijn elektrische vouwfietsen aangevuld met drie nieuwe modellen, uitgerust met de nieuwste Bosch-aandrijfsystemen. De nieuwe Vektron heeft een ander frame en rijgeometrie en is uitgerust met een robuust bagagerek.

Tern vernieuwt elektrische vouwfietsenlijn Vektron
Foto Tern

Volgens Josh Hon, directeur van Tern, is de nieuwe Vektron lichter, sterker, stiller en comfortabeler om te rijden. “Bovendien hebben twee van de drie nieuwe modellen een lagere prijs.” De nieuwe Vektron-modellen variëren in prijs van € 2.995,- tot € 3.395,-. De vernieuwde Vektron behoudt de supercompacte vouw- en prima rijeigenschappen. Met daarnaast de nieuwste Bosch-aandrijvingen: de Active Line- en Active Line Plus. “Deze zijn kleiner, lichter en efficiënter, en ze zijn vrijwel geruisloos.”

Bijgewerkt frame Vektron

De nieuwe Vektron heeft een volledig opnieuw ontworpen frame- en framegeometrie. Het nieuwe frame biedt meer comfort voor lange rijders en is versterkt zodat er extra gewicht meegenomen kan worden. De fiets heeft een bagagerek vergelijkbaar met die van de Tern GSD elektrische vouwfiets. De Vektron kan in gevouwen toestand verticaal geplaatst worden en is hierdoor eenvoudig te rollen.

Bucketload fietstas

De Vektron kan geleverd worden met een nieuwe Bucketload fietstas, speciaal ontworpen voor de Vektron. De tas kan zelfs worden gebruikt wanneer op het bagagerek een kinderzitje of mand gemonteerd is. De Bucketload fietstas kan worden opgevouwen wanneer deze niet wordt gebruikt of wanneer de fiets is ingeklapt.

Drie nieuwe Vektron modellen

De drie nieuwe modellen zijn de Vektron Q9 voor € 2.995,-, de Vektron P7i voor € 3.095,- en de Vektron S10 voor € 3.395,-. De modellen zijn verkrijgbaar in het derde kwartaal 2018. In Nederland is Hartje Benelux al jarenlang exclusief distributeur van Tern. De nieuwe line-up van Vektron is te zien op Eurobike 2018 op de stand van Tern, hal B4-405.

Foto's

Reageer op dit artikel