nieuws

Verkoop e-scooter flink in de lift

Elektrische fietsen 1775

Verkoop e-scooter flink in de lift

De verkoop van het aantal elektrische scooters in Nederland zit flink in de lift. Over de eerste 4 maanden van 2018 zijn in totaal 1.225 nieuwe e-scooters verkocht. Bijna een verdriedubbeling ten opzichte van dezelfde periode in 2017, toen 420 nieuwe elektrische scooters de winkel verlieten.

De e-scooter is bezig aan een opmars. In totaal rijden er nu ruim 27.000 elektrische scooters rond in Nederland, blijkt uit cijfers van RAI Vereniging. Steeds meer scooterrijders kiezen dus voor een elektrische variant. Inmiddels is het aandeel elektrische scooters in de nieuwverkoop dit jaar gestegen naar 9,73%. In 2017 lag dit aandeel nog op 2,23%.

In Nederland rijden nu meer elektrische scooters rond dan elektrische auto’s. In totaal telt Nederland nu 27.306 elektrische scooters, tegen 25.519 volelektrische auto’s. Van het totale park van 1,1 miljoen brom- en snorfietsen, is daarmee 2,5% elektrisch.

E-scooter aantrekkelijker

RAI Vereniging is blij met de ontwikkeling. Volgens de organisatie maakt de scootersector een flinke vergroeningsslag door. “Daarbij levert de e-scooter een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de stedelijke luchtkwaliteit en bereikbaar houden van steden. De populariteit is mede te danken aan de groei van het aanbod, dalende prijzen en de betere kwaliteit. Ook steeds meer gerenommeerde scootermerken introduceren elektrische modellen”, zegt RAI vereniging. “Voor de scooter is, net als voor alle andere vormen van wegmobiliteit, de toekomst elektrisch.”

Vergroening benzinescooter

Om de vergroening door te zetten, wordt de introductie van schonere benzine scooters versneld. Sinds 1 januari van dit jaar is voor nieuwe scooters Euro 4 de norm, en over 3 jaar wordt Euro 5 geïntroduceerd.

Lees ook: Wanneer breekt de e-scooter eindelijk door?

Reageer op dit artikel