nieuws

Cortina WhatsApp challenge onder jongeren geslaagd

Elektrische fietsen 1030

Kruitbosch heeft de winnaar in de Spot the C-WhatsApp challenge van Cortina bekendgemaakt. Maandag 7 mei ging deze uitdaging van start met 50 teams, elk bestaande uit 5 leden. De 250 deelnemers moesten in de eerste 48-uurs zoveel mogelijk Cortina’s spotten en in totaal werden er meer dan 25.000 Cortina stadsfietsen en e-bikes gespot. Daarna kregen de teams elke dag opdrachten waarmee extra punten te scoren waren.

Cortina WhatsApp challenge onder jongeren geslaagd
Het winnende team. Foto Kruitbsoch

Het winnende team ‘Eindbazen General’ wint 5 Cortina e-bikes. Bij het spotten van Cortina’s telde een stadsfiets voor 1 punt, een e-bike voor 2 punten. Tijdens de eerste twee dagen werden er al meer dan 14.000 punten bij elkaar gesprokkeld door de teams. Anne-Tjitske Mulder van Cortina: “We hadden niet helemaal goed ingeschat hoe fanatiek de teams hierin zouden zijn. Ik kan je vertellen dat er aardig wat overuren in het tellen van alle fietsen zijn gaan zitten”, lacht ze.

Extra opdrachten challenge

Vanaf woensdag ging de wedstrijd verder met de top 10 en werden er elke dag opdrachten toegevoegd. ‘Scoor een Big Mac bij de McDrive op de fiets’ of ‘Breng je fiets in hogere sferen’. Voor dit soort bonusopdrachten konden de teams extra punten verdienen. Hiervoor werden volgens Kruitbosch de mooiste filmpjes gemaakt.

Bezoek aan Kruitbosch in Zwolle

Ondertussen ging het spotten van Cortina-fietsen – nu alleen nog e-bikes- gewoon door. En daar werden de teams ook creatiever in. Het hele land werd afgereden om fietsenwinkels te bezoeken, familie en vrienden werden ingeschakeld en zelfs het Cortina-hoofdkwartier in Zwolle heeft meerdere teams op bezoek gehad. Uiteindelijk was team ‘Eindbazen General’, bestaande uit Joost, Amarins, Vincent, Patrick en Martijn, iedereen de baas.

Reageer op dit artikel