nieuws

Chris Koppert investeerder en adviseur Tracefy

Elektrische fietsen 2899

Chris Koppert, in de branche bekend als voormalig directeur BBB Cycling, heeft een aandeel genomen in Tracefy B.V. Hij is zowel als investeerder en als strategisch adviseur ingestapt bij het Delftse bedrijf in gps-technologie en connectivity voor fietsen.

Chris Koppert investeerder en adviseur Tracefy
Chris Koppert, voormalig directeur BBB Cycling, is ingestapt als investeerder en als strategisch adviseur in Tracefy B.V. Op de foto vlnr: Niels, Jeroen en Chris. Foto Tracefy

Koppert is voor velen een bekende binnen de fietsbranche. Hij stond aan de basis van het merk BBB Cycling. Dat werd in 1998 opgericht en is uitgegroeid tot een van de grootste spelers op het gebied van sportieve fietsaccessoires. BBB is actief met verkoop in meer dan 45 landen.

Handen vrij

Nadat hij in 2015 het bedrijf had overgedragen aan Pon Holding, was er ruimte om andere dingen te gaan doen. Jeroen van Kester, sales & marketing director Tracefy, en Chris kenden elkaar al langer. Als eigenaar van Kester2Wielers was Jeroen jarenlang klant bij BBB. Zowel Chris, Jeroen als compagnon Niels Penning hebben hun roots in het Westland en delen hun passie voor racefietsen. Ze kwamen elkaar op de racefiets dan ook regelmatig tegen en van het één kwam het ander.

IoT heeft de toekomst

Chris Koppert: “Ik wilde na het een aantal jaar even wat rustiger aan te hebben gedaan graag weer wat gaan ondernemen zonder direct in de loopgraven te moeten. Het concept van Tracefy en de ontwikkeling van IoT met fietsen vind ik super interessant en ik geloof er in. Dit is toch wel echt ‘the next thing’ als je het hebt over fiets innovaties en daar wil ik graag bij betrokken zijn. Ik zal naast de financiële bijdrage mijn kennis en netwerk inzetten om van Tracefy dé speler op het gebied van gps-technologie voor fietsen te maken.”

Zakelijk op 1 lijn

Jeroen van Kester: ‘We hadden direct een goede klik. Naast de gedeelde passie voor het fietsen kunnen we het op zakelijk gebied ook heel goed met elkaar vinden. Chris en ik kenden elkaar natuurlijk al langer en nadat Niels en ik ons business plan hadden gepresenteerd was één en ander snel geregeld.’

Tracefy-oplossing verder ontwikkelen

‘We zijn heel erg blij met Chris in ons team. Zijn financiële injectie stelt ons in staat om snel verder te kunnen ontwikkelen. De GPS oplossing voor de E-bike staat als een huis dus we willen nu ook een geschikt systeem voor gewone fietsen ontwikkelen. Hier is veel vraag naar bijvoorbeeld van partijen zoals de NS voor de OV fiets. Naast de financiële injectie zijn we ook heel erg geholpen met Chris zijn kennis over productontwikkeling en zijn netwerk in de fiets-industrie”, aldus Niels Penning.

Gps-tracker voor after market

Het Delftse bedrijf Tracefy van Niels Penning en Jeroen van Kester is gespecialiseerd in gps-technologie voor fietsen. Zij hebben een gps-tracker ontwikkeld die – in combinatie met de eigen ontwikkelde software – gebruikt kan worden als diefstalprotectie voor fietseigenaren of als fleetmanagement oplossing voor organisaties met een grote vloot tweewielers. Ook voor de after market is deze beschikbaar.

Lees over Tracefy ook:

Tracefy GPS-tracker nu ook beschikbaar voor aftermarket

Tracefy in top-10 European Startup Prize 2018

Reageer op dit artikel