nieuws

VAB kiest beste e-bikes van het jaar

Elektrische fietsen 2570

VAB kiest beste e-bikes van het jaar
Uitreiking van de Bike of the Year awards bij VAB in het Belgische Zwijndrecht.

De Belgische mobiliteitsvereniging VAB organiseerde voor de vierde keer de ‘Bike of the Year’ verkiezing. De prijzen werden dit jaar uitgereikt in twee categorieën: E-bike of the year en, nieuw voor 2018, in de categorie Fleet e-bike of the year.

De deelnemende fietsen werden uitgebreid getest door een vakjury, aangevuld met een testdag door een consumentenpanel op 23 en 24 februari.

E-Bike of the year

In de categorie “E-bike of the year” streden 19 elektrische fietsen onder de €3.200 om de overwinning. De top-3 is geworden:

  1. Cannondale Mavaro NEO City 3 (€2.999)
  2. Trek TM2+ (vanaf €2.399)
  3. Moustache Samedi 28.3 Open (€3.099)

Cannondale Mavaro Neo City 3

De Cannondale Mavaro Neo City 3 werd vooral geprezen vanwege de uitstekende rijeigenschappen. De fiets behaalde zeer hoge scores op vlak van ondersteuning en soepelheid van de motor. Daarnaast werden stuurgedrag en wendbaarheid geroemd.

Fleet e-bike of the year

In de categorie “Fleet e-bike of the year” namen 11 fietsen deel. Deze fietsen werden ook uitgebreid getest door een vakjury en op de testdag beoordeeld door een panel van mensen uit de bedrijfssector. Daarbij ging het om vlootbeheerders en professionals uit de leasing- en verzekeringssector.

Service-aspecten

Belangrijk waren hierbij ook de service-aspecten die de merken aanbieden voor de vlooteigenaar. Daaronder vallen zaken als garantie en de verlengbaarheid ervan, bijstand en het onderhoudscontract. Verder speelde de geschiktheid van de fiets om deze intensief te gebruiken voor het woon-werktraject een belangrijke rol. De top-3 is geworden:

  1. Velo De Ville AEB 800 Belt (€3.199)
  2. Trek LM2+ (vanaf €2.599)
  3. Thompson Fuse 2018 (€2.899)

De Velo de Ville AEB 800 BELT behaalde erg mooie scores op vlak van zithouding en remgedrag. Daarnaast kreeg hij veel punten voor de balans en de stijfheid van het frame.

Lees ook: Winnaars Bike of the Year 2017

Reageer op dit artikel