nieuws

Cortina en deelfietsen aanbieder e-bike-to-go bundelen krachten

Elektrische fietsen 2120

Kruitbosch is met haar merk Cortina een samenwerking aangegaan met deelfietsen aanbieder e-bike-to-go. E-bike-to-go levert ‘deel-e-bikes’ aan bedrijven in Nederland. Kruitbosch neemt een aandeel in e-bike-to-go. Met deze samenwerking willen ze inspelen op de explosief groeiende vraag naar deel-e-bikes binnen het bedrijfsleven.

Cortina en deelfietsen aanbieder e-bike-to-go bundelen krachten
Zonder WA-verzekering voor je e-bike ben je straks illegaal op de weg aan het rijden, als het aan de Europese Commissie ligt. Foto Kruitbosch

Naast het aandeel dat Kruitbosch neemt in e-bike-to-go, ontwikkelen de bedrijven een gezamenlijke propositie. Hiermee worden bedrijven en organisaties volledig ontzorgd voor alles wat met ‘bike-management’ te maken heeft. Belangrijk onderdeel van de propositie vormt een nieuwe, gezamenlijk ontwikkelde ‘e-bike-to-go’, specifiek bedoeld voor smart sharing binnen bedrijven.

Aantal klanten verdrievoudigen

Sinds de oprichting van e-bike-to-go in 2015 is de deelfietsen aanbieder uitgegroeid tot de grootste leverancier van deel-e-bikes aan het bedrijfsleven in Nederland. Ruim 80 bedrijven, veelal corporates zoals waaronder Achmea, BugaBoo, Nuon, Sanquin en UWV, investeerden de afgelopen drie jaar via e-bike-to-go in deel-e-bikes. Ook werkt de de aanbieder samen met Q-Park. Gezamenlijke ambitie is om het totaal aantal klanten van e-bike-to-go binnen een jaar te verdrievoudigen.

Van bezit naar gebruik, dus delen

Jelle Visser, oprichter en CEO van e-bike-to-go: “Het delen van huizen, auto’s en andere spullen is de afgelopen jaren steeds meer gemeengoed geworden bij de consument. Diezelfde ontwikkeling zien we nu ook in de zakelijke markt. Daarbij is het voor bedrijven van cruciaal belang dat wij hen volledig kunnen ontzorgen rond alles wat met ‘bike-management’ te maken heeft. We groeien nu zo snel dat we bijna niet aan de vraag kunnen voldoen. In Kruitbosch hebben we een partner gevonden met wie we dit enorme potentieel optimaal kunnen benutten.”

E-bike in plaats van leaseauto

Kruitbosch, een familiebedrijf met een historie van 60 jaar en eigenaar van de fietsmerken Cortina en Alpina, richt zich al een aantal jaren succesvol jaar op de ontwikkeling van e-bikes. Het Kruitbosch management is overtuigd van de groeiende potentie van deel-e-bikes voor de zakelijke markt. Wilco Kruitbosch, Bike Brands Manager bij Kruitbosch: “Deel-e-bikes worden alleen maar interessanter voor bedrijven. Je legt er tientallen kilometers mee af, het is duurzamer, goedkoper én je investeert in de gezondheid van je mensen. Bovendien past het in de hedendaagse verschuiving van bezit naar gebruik. Onze kennis en ervaring op het gebied van fietsen en e-bikes in combinatie met de propositie van e-bike-to-go maakt ons een ijzersterk team.”

Smart sharing met behulp van slimme technologie

Samen hebben Kruitbosch en e-bike-to-go een ‘smart sharing’ propositie ontwikkeld: met behulp van slimme technologie worden bedrijven volledig ontzorgd. Zo krijgen organisaties, naast levering en onderhoud van e-bikes, ondersteuning bij het stimuleren van het gebruik van de e-bike: via de app kan de werkgever zijn medewerkers benaderen met een specifieke boodschap of campagne. Dankzij ingebouwde technologie kunnen de e-bikes bovendien op afstand worden getraceerd, gereserveerd en geopend.

High-end e-bike-to-go voor bedrijven

Belangrijk onderdeel van de propositie vormt een volledig nieuwe e-bike die speciaal is ontwikkeld door Cortina en e-bike-to-go voor deelgebruik binnen bedrijven. De e-bike heeft een eenvoudig en strak design en is makkelijk in gebruik, mede dankzij een simpele aan- en uitknop in plaats van een display. Geïntegreerde verlichting, riemaandrijving en een zadel dat wel kan worden versteld maar er niet uit kan, maken de e-bike bovendien vrijwel onverwoestbaar. Jelle Visser: “In deze e-bike is het beste van twee werelden verenigd. Als geen ander weet Kruitbosch wat er leeft in de maatschappij en wat past in de tijd. In combinatie met onze ervaring heeft dat geresulteerd in een high-end e-bike die de propositie richting bedrijven compleet maakt.”

Reageer op dit artikel