nieuws

Tracefy GPS-tracker nu ook beschikbaar voor aftermarket

Elektrische fietsen 2276

Een GPS-tracker als extra bescherming tegen diefstal. Tracefy biedt als eerste in Nederland een product voor de aftermarket. De GPS-oplossing is geschikt voor nieuwe én bestaande e-bikes en kan door fietsenwinkels zelf worden ingebouwd.

Tracefy GPS-tracker nu ook beschikbaar voor aftermarket
Jeroen van Kester (li.) en Niels Penning van Tracefy. Foto Thierry Schut Fotografie

De bijgeleverde software kan inzage bieden in de locatie van een enkele fiets of de locaties van een hele vloot fietsen tegelijk. Consumenten krijgen met de GPS-tracker van Tracefy extra beveiliging van hun fiets: ze kunnen realtime zien waar de fiets is en worden via hun telefoon gewaarschuwd als hij wordt verplaatst.

Aparte verzekering

Blijkt de fiets onverhoopt toch gestolen, dan kan hij eenvoudig worden opgespoord door een opsporingsdienst. Consumenten kunnen hiervoor een specifieke verzekering afsluiten die tot stand is gekomen door een samenwerking van Tracefy met een fietsverzekeraar en een opsporingsdienst: trace & recovery.

Hardware en software

De consumenten oplossing bestaat uit twee delen:

  • hardware die in de fiets wordt geplaatst en continu verbinding maakt met internet om locatiegegevens uit te wisselen;
  • software in de vorm van een app waarmee consumenten via hun telefoon virtueel verbonden zijn met hun fiets en waar – naast de beveiliging – allerlei leuke extra functionaliteiten beschikbaar zijn zoals inzage in gereden routes, afstanden, calorieën, social sharing etc.

Dealer dashboard

Voor de dealer (of andere partijen) is er optioneel een online dashboard beschikbaar waarmee inzicht wordt verkregen in gebruikersgegevens van meerdere fietsen tegelijk. Met deze informatie kunnen onder andere onderhoudsplannen worden geoptimaliseerd. Met de gebruikersgegevens is er zicht op het daadwerkelijk verbruik. Daarmee is ook de weg vrij voor facturatie op basis van gereden kilometers in geval van abonnementen/verhuur. Tot slot biedt het dashboard gelegenheid geautomatiseerde (service)berichten te sturen aan klanten. Tracefy start de komende periode met de levering voor de aftermarket via een select aantal dealers.

Tracefy lanceerde in oktober 2015 op het Kruitbosch Bike Event een pilot van de Cortina Smartbike met Tracefy systeem. Sindsdien groeide het Delftse bedrijf van Niels Penning en Jeroen van Kester en werd de GPS-tracker verder doorontwikkeld waardoor het Tracefy systeem in bijna elke e-bike ingebouwd kan worden.

 

 

Reageer op dit artikel