nieuws

Sparta R5Te LTD is E-bike van het Jaar 2018

Elektrische fietsen 5150

De Sparta R5Te LTD is uitgeroepen tot E-bike van het Jaar 2018 tijdens de E-bike Xperience in de jaarbeurs in Utrecht. Sparta sleepte begin dit jaar ook al de GIO-award en de internationale IF Design award in de wacht met de R5Te LTD.

Sparta R5Te LTD is E-bike van het Jaar 2018
Sparta’s R5Te is een elektrische toerfiets waarvan de motor en de vijf versnellingen zijn geïntegreerd in het achterwiel. Deze sportieve fiets is voorzien van hydraulische schijfremmen en heeft een rubberen riem in plaats van een ketting. De uitneembare accu is half geïntegreerd in het frame van de fiets.

De Sparta R5Te LTD is een nieuwe e-bike, met een opvallend design. De R5Te heeft een stille achterwielmotor met 5 geïntegreerde versnellingen. Voor een betere gewichtsverdeling en een beter rijgedrag is de semi-geïntegreerde accu in het midden van de fiets geplaatst. De combinatie met snaaraandrijving en schijfremmen maakt de R5Te LTD een ideale fiets om snel en makkelijk van huis naar het werk te rijden, zegt Sparta.

“Met dit ontwerp laten we zien dat design bereikbaar is. Dat was een belangrijk uitgangspunt om een hele nieuwe groep kopers enthousiast te maken voor het elektrisch fietsen”, aldus Marco Kalden, brandmanager van Sparta. “We zijn dan ook enorm trots op deze mooie beloning.”

E-bike van het Jaar verkiezing

De Sparta R5Te LTD is uitgeroepen tot E-bike van het Jaar 2018 tijdens de E-bike Xperience in de jaarbeurs in Utrecht. Sparta sleepte begin dit jaar ook al de GIO-award en de internationale IF Design award in de wacht met de R5Te LTD.Op de eerste beursdag van E-bike Xperience werden de Nationale Fiets Awards uitgereikt. Deze prijs is al jaren een begrip in de fietswereld en wordt uitgereikt in 6 verschillende categorieën, waaronder de E-bike van het Jaar. De winnaar krijg een speciale plek op de beursvloer. Van de 46 inzendingen werden begin februari 14 modellen genomineerd in vijf verschillende categorieën. De R5Te LTD ging naar huis met de titel ‘E-bike van het Jaar’.

Eerder won de R5Te LTD al een GIO Award voor zijn industriële ontwerp en een IF Design Award, een prestigieuze designprijs.

Sparta R5Te LTD komende zomer als smartversie

Smart
De R5Te LTD is verkrijgbaar bij de Sparta-dealer. Komende zomer wordt een smartversie toegevoegd aan de collectie. “Met inmiddels 10.000 ‘connected’ ebikes is Sparta de voortrekker van dit nieuwe e-bike segment. Dankzij smart e-bikes ben je altijd ‘connected & protected’ en is de kans op diefstal kleiner. Daarnaast krijg je onder meer inzicht in je calorieverbruik, gereden ritten en kilometers, snelheid en CO2-besparing”, aldus Sparta.

Reageer op dit artikel