nieuws

BionX Canada zoekt koper

Elektrische fietsen

BionX Canada staat onder curatele omdat het zijn schulden niet meer kan betalen. De Europese tak van BionX meldt echter dat hun financiële positie goed is. Het gaat om BionX GmbH, BionX Europe GmbH, en zusterbedrijf Elby Bike Europe GmbH. Dit zijn dochterondernemingen van BionX Canada. Gesprekken met potentiële kopers voor BionX Canada zijn inmiddels gaande.

BionX Canada zoekt koper
BionX Canada staat onder curatele omdat het zijn schulden niet meer kan betalen. De Europese tak van BionX meldt echter dat hun financiële positie goed is. Foto BionX

‘Dochterondernemingen BionX GmbH (Haar, Duitsland) en BionX Europe GmbH (Weiz, Oostenrijk), evenals zusteronderneming Elby Bike Europe GmbH (Haar, Duitsland) zijn prima in staat aan hun financiële verplichtingen te voldoen,’ aldus het persbericht dat werd verstuurd door BionX Europe GmbH. CEO van BionX Europe is Karl Steinbauer.

Business as usual

De Europese tak van BionX, leverancier van aandrijfsystemen en -technologie voor elektrische fietsen, geeft aan gewoon door te gaan met de leveringen van onderdelen. En reeds bestelde orders uit te leveren. Ook elektrische fietsen merk Elby heeft geen betalingsproblemen.

Service en garantieafhandeling gegarandeerd

De garantie op de BionX onderdelen van deze ondernemingen wordt gewoon geleverd, zegt BionX Europe. Het BionX Service Center en de bekende contactpersonen zijn beschikbaar.

Canadese tak in de verkoop

BionX Canada staat dus onder curatele. Het management daar focust op de verkoop met als doel deze onderneming en het hoofdkantoor en de productie weer zo snel mogelijk te laten functioneren. BionX Canada is in het bezit van BionX International Corporation. BionX GmbH en BionX Europe GmbH zijn dochterondernemingen van BionX Canada. Elby Bike Europe GmbH is geen onderdeel van BionX International Corporation.

Reageer op dit artikel