nieuws

E-bikes van meer dan 50 merken testen op E-bike Xperience

Elektrische fietsen 2611

E-bike Xperience, dat van 2 tot 4 maart samen met Bike Motion Benelux wordt gehouden in de Jaarbeurs Utrecht, biedt bezoekers volop de mogelijkheid e-bikes te testen. Honderden modellen van meer dan 50 verschillende merken zijn te zien en te proberen. Hiervoor wordt een speciaal testparcours aangelegd.

E-bikes van meer dan 50 merken testen op E-bike Xperience
Wat is de ideale e-bike? Daar kom je alleen achter door zoveel mogelijk verschillende fietsen uit te proberen. Foto: E-bike Xperience

Op E-bike Xperience presenteren meer dan 50 merken hun elektrische fietsen.Voor bezoekers een uitgelezen mogelijkheid om de ideale e-bike te vinden. Want de fietsen kunnen immers flink uitgeprobeerd worden. Op het testparcours kunnen bezoekers de verschillen tussen de diverse merken zelf ervaren. Door uitgebreid te testen, kan iedereen zelf ervaren welke e-bike het best bij hem of haar past.

Daarnaast focust E-bike Xperience op de verschillen in aandrijving. Op een groot indoor testparcours kunnen motoren van Bosch, Continental en Shimano Steps uitgeprobeerd worden. Bezoekers kunnen hier ervaren hoe het is om met een fiets van bijvoorbeeld Cube, Specialized, Cannondale Hercules of Riese & Müller een stevige helling op te fietsen.

Cube Town Hybrid Pro

E-bike Xperience

De ene aandrijving is de andere niet. Op het testparcours kunnen verschillende aandrijfsystemen uitgeprobeeerd worden. Foto: E-bike Xperience

Een primeur op E-bike Xperience is de Cube Town Hybrid Pro. Een e-bike met een bijzonder frame. De accu is achter de zitbuis geplaatst, en de motorophanging en batterijhouder zijn uit één geheel gegoten. Dat gietprocedé heet Gravity Casting. Het levert een sterke en stijve constructie op, terwijl tegelijkertijd gewicht bespaard wordt. De intensief bewerkte framebuizen zijn gemaakt van hoogwaardig Superlite aluminium. De bagagedrager maakt integraal deel van het frame uit.

De Cube Town Hybrid Pro is uitgerust met de Bosch Active Plus aandrijflijn en de Shimano Nexus versnellingsnaaf met acht versnellingen. De hydraulische velgremmen zijn van Magura, de voorvork met luchtvering is van Suntour. De nieuwe Cube Town Hybrid Pro staat klaar om getest te worden op E-bike Experience.

Giant GrandTourE+

Nog een nieuwtje op de beurs is de Giant GrandTourE+, de nieuwste e-bike van Giant. Standaard zijn de modellen voorzien van een 400 Wh accupakket en uitgerust met hydraulische Magura velgremmen. Een 500 Wh accupakket is mogelijk tegen een meerprijs van € 100,-. De e-bikes zijn voorzien van de Yamaha SyncDrive Life motor, die 60 Nm levert. Op de performance e-bike collectie wordt de SyncDrive Sport of Pro-motor gebruikt, die tot 80 Nm levert.

E-bike Xperience heeft samen met Bike Motion Benelux plaats, van 2 tot 4 maart in de Jaarbeurs Utrecht.

Hieronder ziet u een impressie van E-bike Xperience 2017.

Reageer op dit artikel