nieuws

Toekomstige e-bike van Gazelle is connected

Elektrische fietsen 3325

Gazelle heeft in januari de 15 miljoenste fiets geproduceerd, een Gazelle CityZen. Volgens de Dierense fabrikant heeft de fietsproductie de laatste jaren een enorme vlucht genomen, onder meer door de sterk gestegen vraag naar e-bikes. En die e-bikes worden in de nabije toekomst connected, zegt Gazelle.

Toekomstige e-bike van Gazelle is connected

Gazelle produceert momenteel jaarlijks circa 250.000 fietsen. Zo’n 35 procent bestaat uit e-bikes. “Binnenkort produceren we mogelijk zelfs meer e-bikes dan gewone fietsen. Door de elektrificatie wordt de fiets een serieus alternatief voor veel verplaatsingen. De gemiddelde woon-werkafstand bijvoorbeeld is 15 kilometer. Met de elektrische fiets en speed pedelec zijn ook deze en nog langere afstanden prima te overbruggen. Zeker nu er meer keuze is in de financiering – je kunt kopen, leasen en afbetalen – worden elektrische fietsen interessant voor een nog breder publiek”, zegt woordvoerder Ferdi Ertekin van Koninklijke Gazelle.

Connected e-bikes van Gazelle

De fabriek van Gazelle in Dieren.

De fabriek van Gazelle in Dieren.

Gazelle is marktleider in e-bikes en doet er alles om koploper te blijven. Achter de schermen werkt de fabrikant aan connected e-bikes, fietsen met sensoren en andere slimme technologie. “De ontwikkeling van het ‘internet of things’ heeft ook ons op ideeën gebracht. Alles en iedereen is straks real-time gekoppeld aan internet, dus ook onze fietsen. Er komen mogelijkheden bij. Zo ben je straks beter beschermd tegen fietsdiefstal. Ook meldt de e-bike zichzelf als onderhoud noodzakelijk is. Tevens zullen trends als bike sharing en bike rental een boost krijgen. Want met slimme fietsen en online toepassingen gaat dat net wat gemakkelijker”, zegt Ertekin.

Reageer op dit artikel