nieuws

Bosch neemt connected producten COBI over

Elektrische fietsen 1420

Bosch eBike Systems breidt het portfolio van ‘connected’ producten en services verder uit met de overname van COBI uit Frankfurt. COBI is bekend van producten waarbij de smartphone als stuur-, infotainment- en display-oplossing gebruikt wordt. Het bestaande productaanbod van COBI blijft in de toekomst gewoon bestaan.

Bosch neemt connected producten COBI over
Met de producten van COBI breidt Bosch eBike Systems het productportfolio op het gebied van verbonden producten en services uit. In de toekomst hebben klanten keuze tussen oplossingen met boordcomputers en oplossingen met de smartphone. Foto Bosch eBike Systems

Ook de geplande en op Eurobike 2017 gepresenteerde producten, zoals de COBI eAir, worden volgens plan ontwikkeld. Met COBI eAir kunnen e-bike fabrikanten hun fietsen heel snel aanpassen tot een ‘connected bike’.  COBI werd in 2014 opgericht en het high-tech bedrijf richt zich vooral op de grote digitale doelgroep die de smartphone voor alles in het dagelijks leven gebruikt. COBI verbindt de eigen smartphone met de fiets of e-bike. Het bedrijf biedt diensten aan als navigatie, muziek, telefonie en fitness. Tegelijk koppelt COBI fietsers met andere apps zoals Strava, Komoot, Spotify, Apple Health en Bluetooth fitness-sensoren.

Oplossingen voor nieuwe mobiliteit

Bosch eBike Systems zet met de overname van COBI in op de verbinding van mensen, services en producten. “De competentie, technologieën en ervaring die COBI inbrengt, vormen een optimale aanvulling voor het ontwikkelen van de oplossingen voor de mobiliteit van morgen”, aldus Claus Fleischer, directeur van Bosch eBike Systems.

Bosch en COBI gaan voor slimme fiets

Bosch eBike Systems en COBI delen een centrale overtuiging: de slimme fiets is de toekomst. Bosch eBike Systems heeft de Nyon alles-in-één boordcomputer. In 2014 kwam Trek als een van de eerste merken met een Bosch Nyon controller op de markt. Bosch ontwikkelt de boordcomputer Nyon verder door en heeft op Eurobike 2017 diverse updates gepresenteerd. Met de producten van COBI breidt Bosch eBike Systems het productportfolio uit op het gebied van verbonden producten en services verder uit.

Keuze tussen boordcomputer of smartphone

Daarmee hebben klanten in de toekomst de keuze tussen oplossingen op basis van boordcomputers en oplossingen op basis van de smartphone. “Door de overname van COBI creëren we synergiën en zijn we in staat ons aanbod optimaal op verschillende doelgroepen af te stemmen. Digitaal verbonden fietsen en e-bikes vormen een essentieel bestanddeel van de mobiliteit van de toekomst”, aldus Fleischer.

COBI opgericht in 2014

Sinds de oprichting in 2014 heeft COBI een positieve ontwikkeling doorgemaakt. Zo realiseerde de start-up naast een aftermarket-product voor e-bikes en conventionele fietsen onder meer de opbouw van een technologieplatform, bestaande uit app, cloud, development kit en embedded software. “Met de producten van COBI breiden wij ons portfolio uit en hebben we klanten nu de keuze tussen oplossingen op basis van boordcomputers en oplossingen op basis van de smartphone”, licht Fleischer toe. Door de overname wordt COBI GmbH voor 100 procent dochteronderneming en onderdeel van het Bosch-concern.

Foto's

Reageer op dit artikel