blog

DESIGN Stromer ST5

Elektrische fietsen 948

De fiets blijft ontwerpers en ontwikkelaars continu inspireren. Ontwerper Peter van der Veer geeft in de Design-column zijn visie op nieuwe ontwikkelingen en interessante zaken uit het verleden. In deze column staat de Stromer ST5 centraal.

DESIGN Stromer ST5

Bij Stromer denk je al snel in superlatieven: het is de duurste, meest exclusieve, strakste, meest eigenwijze en snelste speed pedelec en bovendien met de grootste actieradius. En nu heeft Stromer er nog een schepje bovenop gegooid: de ST5 met een nog sterkere motor in het achterwiel en een accu waar nog meer stroom in zit dan in welke andere e-bike ook op de markt: 983 Wh.

Stromer ST5: compromisloos ontwerp

Stromer was de, bij mijn weten, eerste e-bike met een daglicht led in het balhoofd en een display bovenin de bovenbuis. Bij deze nieuwe Stromer zijn de kabels extreem goed weggewerkt en heeft het frame een superstrak uiterlijk. De ST5 is digitaal te verbinden met je smartphone. Met de bijbehorende app kun je de fiets op slot zetten en het alarm activeren. Ook kun je de fiets met je smartphone opsporen wanneer deze gestolen is. Stromer laat met deze fiets zien hoe een compromisloos ontwerp er uit kan zien.

Bij fietsenwinkel.nl is hij te koop voor € 9.490,-. Ik ben benieuwd hoeveel ze ervan gaan verkopen…

Reageer op dit artikel