artikel

Van Raam Chat riksjafiets wint Eurobike Gold Award

Elektrische fietsen 710

Van Raam Chat riksjafiets wint Eurobike Gold Award

Van Raam won met haar nieuwste riksja transportfiets ‘Chat’ de Eurobike Gold Award. De Chat is op de eerste plek geëindigd in de categorie LEV & (E-)Special Purpose Bikes. In 2011 won het bedrijf met de GoCab fietstaxi ook al een award.

Samen met ongeveer 400 andere inzendingen streed Van Raam mee om een van de 43 begeerde awards, waarvan de Gold Award de hoogst haalbare award is. Het jurycommentaar luidde als volgt: ‘De riksjafiets Chat heeft een indrukwekkende kwaliteit van detail. We vonden het heel gemakkelijk om te rijden en hielden van het brede scala aan veiligheidsvoorzieningen, met name het goede zicht door de kap.”

Kuip waar design en ergonomie samen komen

De riksja fiets Chat is oorspronkelijk bedoeld om samen te fietsen met volwassenen en/of kinderen die niet meer zelfstandig aan het verkeer kunnen deelnemen. Een begeleider fietst met één of twee personen. De twee personen die als bijrijder mee gaan, zitten voorin naast elkaar in een speciaal ontworpen kuip waar design en ergonomie samen komen. De bestuurder zit achter de kuip en heeft op deze manier overzicht op de weg, maar ook op de inzittenden. De fiets kan ook ingezet worden als wapen tegen eenzaamheid voor ouderen.
De Chat riksja fiets beschikt standaard over elektrische trapondersteuning, waarmee ook achteruit gefietst kan worden.

Voor verschillende doelgroepen geschikt

De Van Raam riksja transportfiets is geschikt voor een breed fietspubliek. Zo kunnen jonge gezinnen met deze sociale fiets gezellig, tijdens bijvoorbeeld een vakantie of familieweekend, er op uit trekken. Ook kunnen milieuvriendelijk personen over een middellange afstand met de fiets worden getransporteerd. Denk aan fietstaxivervoer in een stad, dorp of park, transportservice bij hotels of recreatieve bedrijven.

Reageer op dit artikel