artikel

Brose presenteert op Eurobike intube-batterij

Elektrische fietsen 1207

Brose presenteert op Eurobike intube-batterij

In navolging van andere fabrikanten introduceert Brose op Eurobike een accu die middels een speciale slede netjes in de onderbuis van het frame wordt geïntegreerd. De Brose Battery 630 is uiteraard compatibel met andere Brose-componenten, maar wordt door Brose ook los geleverd.

De 36 volt Brose Battery 630 heeft een opslagcapaciteit van – hoe verrassend – 630Wh. De accu weegt 3,8 kg en is opvallend slank gebouwd. De accumaten zijn 387 bij 84 bij 72 mm. De slede weegt 0,8 kg, de totale inbouwmaat is 447 bij 84 bij 84 mm. Het accuhuis is van zwart geanodiseerd aluminium, robuust en krasvast. De zichtzijde van de accu is matzwart en geeft de batterij een luxe uitstraling. Uiteraard kan ze aan het zicht worden onttrokken met een passend deksel.

Gepatenteerd bevestigingssysteem

Dankzij een gepatenteerd bevestigingssysteem blijft de accu ook bij flinke trillingen en schokken vast zitten. Aan de connectorzijde valt de accu met twee uitsparingen in twee asjes, aan de andere zijde zorgen twee klepjes en een slot voor een zekere borging. Het systeem werkt goed. De accu zit goed vast, ont- en vergrendelen gaat gemakkelijk en snel.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Een kleine veer zorgt ervoor dat de connector naar buiten het frame wijst wanneer er geen accu aan is gekoppeld.

Waar Brose veel aandacht aan besteedde, is het voorkomen van beschadigde of verbogen palletjes doordat de accu schuin op de compacte connector wordt ingeplugd. Daarvoor is de connector op een asje geconstrueerd, waardoor ze kan kantelen. Een kleine veer zorgt ervoor dat de connector naar buiten het frame wijst wanneer er geen accu aan is gekoppeld. De accu kan er dus zonder problemen schuin in worden gestoken. Eenmaal gekoppeld wordt de andere zijde van de accu in het frame geduwd en draait de connector netjes met de accu mee.

Compacte lader past in elke tas

Het gemakkelijke en zekere (ont)koppelen maakt dat de accu probleemloos in huis of op kantoor kan worden opgeladen. De lader van de 630 levert vier ampère laadstroom en meet maar 180 bij 80 bij 40 mm. Hij pas eenvoudig in een tas.

 

Reageer op dit artikel