artikel

Omwonenden Nunspeet bezorgd over noodopslag accu’s Stella in zeecontainers

Elektrische fietsen 1903

Omwonenden Nunspeet bezorgd over noodopslag accu’s Stella in zeecontainers

Door de grote hitte maken omwonenden van Stella in Nunspeet zich zorgen over de opslag van de accu’s in zeecontainers bij het pand. Dit blijkt uit een artikel in De Stentor van afgelopen zaterdag. Sinds de brand vorig jaar heeft Stella veel accu’s als noodoplossing opgeslagen in zeecontainers, volgens Stella gaat het om 15.000 stuks.

Volgens de brandweer en de gemeente Nunspeet is de noodopslag op dit moment de meest ideale oplossing totdat Stella een aparte opslagvoorziening heeft gebouwd. Ira Helsloot, autoriteit op het gebied van brand- en crisisbestrijding geeft in het bericht in De Stentor aan dat opslag in zeecontainers op zich wel kan, maar dat zeecontainers zonder geïsoleerd dak in deze hete periode veel te warm worden waardoor sproeien noodzakelijk is.

Nieuwe accuopslag komt er aan

Directeur Daan van Renselaar van Stella zegt dat ze hard werken aan een nieuwe accuopslag. Volgens hem is er op dit moment geen verhoogd risico. In de nieuwe accuopslag is plek voor maximaal 25.000 accu’s en deze komt vlakbij de hoofdvestiging in Nunspeet. De bouw zou in het voorjaar van 2020 klaar moeten zijn.

 

Bron: De Stentor, Stefan Keukenkamp


Lees ook

 

 

 

Reageer op dit artikel