artikel

Yamaha lanceert derde generatie middenmotor

Elektrische fietsen 14779

Yamaha heeft een nieuwe middenmotor gelanceerd. Dit is de derde generatie in aandrijfsystemen van Yamaha, na de PW-X en PWseries SE. De nieuwe middenmotor PWseries TE is ontwikkeld voor elektrische stads- en trekking fietsen en biedt krachtige ondersteuning, is gemakkelijk in gebruik en past zich automatisch aan aan de rijomgeving.

Yamaha lanceert derde generatie middenmotor
Yamaha's nieuwe middenmotor PWseries TE. Foto Yamaha

Yamaha’s derde generatie middenmotor PWseries TE maakt gebruik van wat het ‘Quad Sensor System’ wordt genoemd. Het bevat vier sensoren om de e-bike rijervaring te ondersteunen. Het Quad-sensorsysteem voegt een hoeksensor toe om de hellingshoek of daling van de fiets te detecteren, naast de bestaande rijsnelheid, crankrotatie en trapkracht-sensoren. Het systeem detecteert automatisch de rijomstandigheden, zoals het oprijden van een heuvel, en levert de juiste hulpkracht en soepele acceleratie.Yamaha-afbeelding

Automatische ondersteuningsmodus

Nieuw bij de PWseries TE-motor is ook de automatische ondersteuningsmodus. De aandrijfeenheid is ontworpen om automatisch een natuurlijk gevoel van kracht te bieden. Elk van de sensoren bewaakt automatisch de rijomstandigheden en algoritmen bieden fijn afgestemde, rijvriendelijke pedaalassistentie. Het systeem kan zelfs automatisch de ondersteuningsmodus op het juiste moment tijdens de rit wijzigen. Er zijn vier hulpmodi (plus de modus waarbij de hulp is uitgeschakeld) om aan de rijomstandigheden te voldoen. De modus kan tijdens het rijden worden gewijzigd. De nieuwe Yamaha PWseries TE-motor weegt 3,4 kg. Het is een normale middenmotor van het 250W type met een maximumkoppel van 60 Nm.

Lees ook Nieuwe middenmotor Yamaha p e-bikes Giant

 

Reageer op dit artikel