artikel

Fietsaccu’s veilig vervoeren met AccuSafe

Elektrische fietsen 2068

Zarges heeft in samenwerking met een vooraanstaande fabrikant van e-bike accu’s een oplossing ontwikkeld voor het vervoeren van deze lithium batterijen. De K470 AccuSafe is speciaal ontworpen voor het veilig bewaren en transporteren van lithium batterijen en voldoet aan alle wettelijke eisen. Ook geschikt voor de e-bike retail.

Fietsaccu’s veilig vervoeren met AccuSafe
De Zarges accu safe is speciaal ontworpen voor het veilig bewaren en transporteren van lithium batterijen. Foto Zarges

De Zarges AccuSafe is een hoogwaardige speciale container van aluminium. Ontworpen voor de veilige opslag van e-bike batterijen en getest met lithium-ion batterijen tot 814 WH per unit in een vuurtest. De accu safe is geschikt voor opslag en vervoer van 3 units.

Ook geschikt voor de retail

Retailers die werken met elektrische fietsen kennen het probleem van de opslag van beschadigde of ernstig defecte fietsaccu’s. Deze speciale AccuSafe biedt een oplossing als deze situatie zich voordoet. De Zarges AccuSafe is een hoogwaardige speciale kist van aluminium met een compartiment voorzien van verdelers geschikt voor maximaal 3 accu’s. De AccuSafe is in de praktijk getest met lithium-ion batterijen tot 814 WH per unit middels een vuurtest.

Beschadigde of defecte lithiumbatterijen

Ook voor het vervoer van beschadigde of defecte lithium-ioncellen en lithium-ion batterijen is deze kist een oplossing. De Zarges AccuSafe is volgens UN-bepalingen als verpakking voor gevaarlijke stoffen gekeurd en toegelaten. Dat betekent dat deze geschikt is voor transport op de openbare weg volgens de voorschriften.

Stof- en spatwaterdicht

De kist is voorzien van een pakking in het deksel met 2 spansluitingen en 2 dekselbanden, en een handig comfort handgreep. Stof- en spatwaterdicht, met IP54 UN 4B/X certificaat, en het UN 3480 certificaat. Het temperatuurbereik van de kist is -40°C tot 80°C. De doos mag alleen volledig worden gebruikt, samen met de verdelers en de binnen uitrusting (zie foto).

UN goedkeur

De kist beschermt onder normale vervoersomstandigheden volgens de UN 3480-norm (Special Provision (SV) 376) zoals bepaald voor snelle demontage, gevaarlijke reactie, vlamvorming, gevaarlijke warmteontwikkeling of gevaarlijke emissies van giftige stoffen, bijtende of ontvlambare gassen of dampen. Bekijk hier een filmpje van Zarges.

Transport van gevaarlijke goederen

Voor het transport van instabiele of beschadigde fietsaccu’s moeten alle sluitingen van de AccuSafe worden gesloten. Let daarbij op voldoende ladingzekering. De voorschriften van de ADR moeten in acht worden genomen. Batterijen die kritisch zijn in termen van veiligheid zijn altijd gevaarlijke goederen die moeten worden geëtiketteerd; oranje waarschuwingsborden zijn vereist bij de transporteenheid.

Lees ook op tweewieler.nl:

Instabiele accu’s: hoe ga je daarmee om?

Fietsaccu’s veilig opslaan, 10 tips 

Reageer op dit artikel