artikel

Testdag elektrische fietsen Bike of the Year

Elektrische fietsen 45

Testdag elektrische fietsen Bike of the Year Exact 22 elektrische fietsen moest de consumentenjury van Bike of the Year dit weekend uitgebreid testen. Rond het Sven Nys Cycling Center in Baal werd er getrapt dat het een lieve lust is. De elektrische fiets is aan een opmars bezig. Meer en meer mensen zien het als een alternatief om naar het werk te pendelen. Dat was ook duidelijk te zien in het deelnemersveld van de testdag van Bike of the Year.

Opvallend veel jonge mensen schreven zich in om deel uit te maken van de jury. “Een elektrische fiets is toch een serieuze investering. Ik wil graag een weloverwogen beslissing maken. Hier op deze testdag van bike of the year

Bike of the Year

Sfeer impressie Bike of the Year

kan ik in één keer verschillende types en merken uitproberen. Die kans krijg je nergens”, zo vertelt Hannelore Briers (27) uit Geel. In totaal moet de jury 22 fietsen beoordelen aan de hand van verschillende criteria. Hiervoor werd een kort parcours uitgestippeld op de Balenberg met een aantal hellingen zodat de fietsen in alle omstandigheden tot hun recht kunnen komen. VAB-wegenwachters Joeri en Yvan geven technische uitleg en verstellen de zadels zodat iedereen in een optimale positie de fietsen kan testen.

Prijzen

Ook de prijzen staan vermeld in de infomap die bij elke fiets hoort. “Toch belangrijk, want soms rijdt een dure fiets helemaal niet zo veel beter dan een veel goedkoper exemplaar. Dat zijn toch zaken waar je rekening mee moet houden. Krijg je wel waar voor je geld, daar let ik ook op”, weet Ilse Timmermans (43) uit Wiekevorst. Zij doet dagelijks een traject van 16 kilometer, maar wil de auto aan de kant zetten en voortaan met een elektrische fiets gaan werken. “Ik werk in Heist-op-den-Berg en moet dus letterlijk bergop ’s morgens. Met een elektrische fiets is dat uiteraard veel aangenamer dan met een gewone fiets”, vult ze aan. Haar man Jan (50) fietst nu al elke dag naar z’n werk. Door weer en wind. “Maar dat valt reuze mee. Veel mensen denken dat België een regenland is, maar ik heb per jaar maar zo’n 10 echte regendagen”, weet hij te vertellen. Naast elektrische fietsen worden er bij de verkiezing van Bike of the Year ook winnaars gekozen in de categorieën stadsfietsen en racefietsen. Die worden getest door een vakjury waarin mensen uit de fietswereld zitten. Op 30 maart maken organisatoren VAB en Agoria de winnaars bekend.

Reageer op dit artikel