nieuws

Decathlon peilt sportieve voornemens Nederlanders

algemeen 810

Elke nieuw jaar start met goede voornemens. Ook op gebied van bewegen. Maar wat zijn die? En hoe denken mensen die te bereiken? Decathlon zocht het uit.

Decathlon peilt sportieve voornemens Nederlanders
Wat zijn onze sportieve voornemens? Decathlon zocht het uit.

De meeste goede voornemens zijn na de eerste week van het nieuwe jaar vaak al vergeten. Maar hoe zit het met de sportieve voornemens van de Nederlander? Wat neemt men zich voor op gebied van bewegen? En hoe denkt men die doelen te bereiken? Om dat uit te vinden, hield Decathlon een enquête onder sportievelingen. Belangrijkste uitkomst: een concreet doel voor ogen hebben is cruciaal voor het realiseren van de sportieve voornemens.

Mannen en vrouwen hebben verschillende doelen

Decathlon infographic sportieve voornemens 2018In 2017 had, zo blijkt uit de infographic die Decathlon maakte, ruim 80% van de ondervraagden goede voornemens voor 2018. Meest motiverende factor; het eindresultaat, zo zeiden de meeste deelnemers aan de enquête. Dat resultaat varieert van ‘ik wil me fitter voelen’, ‘ik wil afvallen’ tot ‘bewegen hoort erbij’. Vrouwen blijken vooral te willen afvallen en aan hun conditie werken. Daarentegen willen mannen ook aan hun conditie werken, maar met als doel om bijvoorbeeld een (halve) marathon te kunnen lopen.

Klik op de infographic om deze te vergroten.

Meest gebruikte excuus om niet te hoeven bewegen zijn blessures. Gevolgd door: geen tijd en werk. Aan die laatste twee kan de tweewielerspecialist natuurlijk ook wat doen. Immers, wie naar het werk fietst, benut zijn reistijd optimaal om te bewegen. En werk is dan geen excuus meer, maar een reden om juist wel te bewegen.

 

 

 

Reageer op dit artikel