nieuws

Hugo van der Steenhoven vertrekt als directeur Fietsersbond

algemeen

Hugo van der Steenhoven vertrekt als directeur Fietsersbond
Hugo van der Steenhoven neemt dit najaar afscheid als directeur van de Fietsersbond. Foto: Fietsersbond

Hugo van der Steenhoven neemt dit najaar na 12 jaar afscheid als directeur van de Fietsersbond. Hij wordt opgevolgd door Saskia Kluit, nu al adjunct-directeur.

Van der Steenhoven (62) kijkt met voldoening terug op zijn werk voor de Fietsersbond. “In de afgelopen 12 jaar is de Fietsersbond gegroeid en is vooral de fiets nog populairder geworden dan hij al was. Ik ben ervan overtuigd dat de Fietsersbond hier een belangrijke bijdrage aan heeft geleverd. Het was geweldig om leiding te geven aan deze organisatie.”

Warm pleitbezorger

Het bestuur van de Fietsersbond roemt vooral het enthousiasme waarmee Van der Steenhoven de Fietsersbond de afgelopen jaren leidde: “Hugo is een warm pleitbezorger voor de fiets als vervoermiddel. Dat aanstekelijke enthousiasme gaan we zeker missen. Gelukkig hebben we in Saskia Kluit een waardig opvolger gevonden die de Fietsersbond verder kan brengen.”

Saskia Kluit

Saskia Kluit

Saskia Kluit

Saskia Kluit (42) werkt sinds 2009 bij de Fietsersbond. Daarvoor werkte ze bij diverse milieuorganisaties. Toch is duurzaamheid volgens Kluit niet de belangrijkste reden om volop voor de fiets te gaan. “De fiets is goed voor het milieu, maar ook voor de volksgezondheid, de bereikbaarheid en de economie. Nederland is een fietsland bij uitstek, maar we staan nog maar aan het begin van wat we met innovaties op en rond de fiets nog kunnen bereiken op die vlakken. Ik ben heel blij dat ik met een vitale organisatie als de Fietsersbond hier in de komende jaren aan bij kan dragen.”

Reageer op dit artikel