nieuws

Gazelle zoekt Piet Pelle

algemeen

Gazelle is op zoek naar lookalikes van Piet Pelle, sinds 1908 hoofdpersoon in strips, boekjes en een film. In een nieuwe campagne brengt Gazelle Piet Pelle tot leven. Daarvoor is Gazelle op zoek naar lookalikes. Deelnemers kunnen als prijs een uitgebreide fotoshoot winnen in de nieuwe fabriek van Gazelle.

Gazelle zoekt Piet Pelle
De bedoeling is om Piet Pelle in een nieuw, eigentijds jasje te steken. Iedereen die wat weg heeft van de bekende stripfiguur kan meedoen. Foto: Gazelle

Piet Pelle heeft in de loop der jaar heel wat roem verworven. Sinds het ontwerp door de Haarlemse kunstenaar Ko Doncker, in 1908, was de fietsende avonturier regelmatig hoofdpersoon in strips, boekjes en zelfs een film. Op zijn fiets beleefde Piet Pelle de meest opmerkelijke avonturen. Hij reed ermee door spijkers, stortte zich van indrukwekkende rotspartijen af, botste tegen een trein en ging ermee naar de Noordpool. Zijn trouwe Gazelle liet het nooit afweten en bracht hem keer op keer veilig thuis. Een Amsterdams studentenmagazine riep avonturier Piet Pelle zelfs uit tot Dierense held van de twintigste eeuw.

Doe auditie en win een shoot

2-Gazelle-Piet-PelleDe bedoeling is om Piet Pelle in een nieuw, eigentijds jasje te steken. Iedereen die wat weg heeft van de bekende stripfiguur kan meedoen. Deelnemers kunnen uiterlijk vrijdag 6 november een e-mail sturen naar (pietpelle@gazelle.nl) met daarin een foto van henzelf met Gazelle-fiets. Bij voorkeur eentje met een hoog en creatief ‘Piet Pelle-gehalte’. De leukste en meest originele inzender wordt uitgenodigd voor een professionele fotoshoot in het pas geopende Innovation & Production Center in Dieren. Met behulp van Facebook-fans kiest Gazelle een winnaar.

Piet Pelle leeft

Piet Pelle, tot 1998 de vaste mascotte van Gazelle, is kortgeleden opnieuw tot leven gekomen. Zijn oude fiets heeft Piet Pelle ingeruild voor een moderne elektrische fiets van Gazelle. Piet Pelle anno 2015 is het gezicht van Het Nieuwe Fietsplan, een aansprekende campagne om fietsgebruik onder forenzen te stimuleren.

 

Reageer op dit artikel