nieuws

Europeesche start samenwerking met Fietsersbond

algemeen

Europeesche start samenwerking met Fietsersbond
Commercieel directeur Joyce Burkens van de Europeesche en Hugo van der Steenhoven namens de Fietsersbond bezegelden de samenwerking door samen met een aantal liefhebbers de liefhebbersroute van de provincie Utrecht te fietsen. Foto: Europeesche Verzekeringen

Europeesche Verzekeringen is onlangs een samenwerking gestart met de Fietsersbond. De Europeesche wil daarmee een actieve bijdrage leveren aan het veilige gebruik van fietsen, met e-bikes in het bijzonder. Ook wil de Europeesche de Fietsersbond helpen om het recreatief gebruik van de fiets te stimuleren.

De samenwerking bestaat uit twee componenten. Ten eerste het verzorgen van e-bike trainingen voor nieuwe gebruikers. Het gebruik van een e-bike in het verkeer wordt namelijk door veel mensen onderschat. Vooral de verhoogde snelheid zorgt tijdens de eerste kilometers regelmatig voor ongelukken. Naast het verzorgen van de trainingen heeft de Europeesche een twaalftal liefhebbersroutes samengesteld: in elke provincie een mooie afwisselende fietsroute langs de mooiste plaatsen. Alle routes zijn met zorg uitgestippeld door echte fietsliefhebbers en actieve vrijwilligers van de Fietsersbond. De liefhebbersroutes zijn gratis voor iedereen beschikbaar in de nieuwe Routeplanner app van de Fietsersbond.

Europeesche Verzekeringen

Europeesche Verzekeringen is al jaren actief op het gebied van fietsverzekeringen. Zo is zij onder andere partner van Kingpolis, Nationale Fietsprojecten, KNWU en Assurace. De Europeesche weet daardoor wat er nodig is voor een goede verzekering voor alle soorten fietsen. Joyce Burkens, commercieel directeur: “De samenwerking met de Fietsersbond geeft ons meer inzicht in de wensen en behoeften van de Nederlandse fietser. We kunnen hierdoor niet alleen betere fietsverzekeringen bieden, maar ook beter adviseren over het voorkomen van schade en ongelukken.”

 

Reageer op dit artikel