nieuws

Dutch Bicycle Group en BIG weer uit elkaar

algemeen

Dutch Bicycle Group en BIG weer uit elkaar
Tradecare International en Dutch Bicycle Group gaan weer uit elkaar. Hafkamp: "Ik zat op een andere golflengte dan DBG over het te voeren beleid." Foto Nieuwsfiets

Het huwelijk van Tradecare International en Dutch Bicycle Group in de Bicycle Industry Group is een kort leven beschoren geweest. Vorige week zijn beide partijen officieel weer uit elkaar gegaan. BIG Wholesale blijft bestaan als grossier en het voormalige DBG gaat verder als Dutch Bicycle Rental en concentreert zich puur op de fietsverhuur.

Toen de Dutch Bicycle Group in 2013 in financiële problemen kwam, werd het overgenomen door investeerder Hypo Group van Steef Duyndam. Samen met Jan Hafkamp en Alma de Weerd van Tradecare International werd de Bicycle Industry Group (BIG) opgericht, waarin beide bedrijven onder gebracht werden.

Hafkamp op andere golflengte dan DBG

Hieraan is onlangs een einde gekomen. Volgens Hafkamp zat hij op een andere golflengte dan DBG over het te voeren beleid. “En dan kan het beter zijn om uit elkaar te gaan, ook als is het relatief snel,” zegt Hafkamp. “Hypo zal doorgaan met de verhuur van fietsen en wij nemen de productie weer zelf ter hand. Wij brengen fietsen op de markt in allerlei segmenten en prijsklassen. We hebben merken exclusief voor de vakhandel, maar ook merken exclusief voor branchevreemde kanalen. Als je dat goed gescheiden houdt is er niets aan de hand.”

Reageer op dit artikel