nieuws

Fiets topper in Taiwan Excellence Showcase

algemeen

Fiets topper in Taiwan Excellence Showcase
De officiële opening van de Taiwan Excellence Showcase 2015 in Amsterdam vond op 23 juni ‘s avond plaats. Hier worden de jaarlijkse Taiwan Excellence Awards uitgereikt. Foto: Arnauld Hackmann

Dat de fietsindustrie in Taiwan een vooraanstaande sector is, wordt andermaal duidelijk in de Taiwan Excellence Showcase 2015, die tot en met zondag, 28 juni, te zien is in de Store for Brands in de Amsterdamse Kalverstraat 101.

De officiële opening van de Taiwan Excellence Showcase 2015 in Amsterdam vond op 23 juni ‘s avond plaats. Hier worden de jaarlijkse Taiwan Excellence Awards uitgereikt. Na de week in Amsterdam zal de expositie ook te zien zijn in Londen, Parijs en Düsseldorf. Evenals vorig jaar kiest de Taiwan External Trade Development Council (Taitra) voor deze moderne aanpak om de winnende producten een internationaal podium te geven.

97 kroonjuwelen

Tijdens de expositie worden 97 innovatieve ‘kroonjuwelen’, zoals Taitra ze zelf omschrijft, van 53 merken gepresenteerd. Die variëren van smartwatch tot high-end laptop tot wijn beluchters tot een fitnessapparatuur met ingebouwd virtual game.

Fietsindustrie goed vertegenwoordigd

De fietsindustrie is ook goed vertegenwoordigd in de Taiwan Excellence Showcase 2015 met inzendingen van Giant (TRC Advanced SL 0), KMC Chain (X11e, X11 SL EPT en DLC), BESV (LX1 e-bike), Greentrans (e-bike midden motor power kit) en Volanda (frame en wielset).

8 Taiwan Excellence Awards 2015

Van alle inzendingen waren acht producten bekroond met de Taiwan Excellence Award 2015. Onder de deelnemers uit de fietsindustrie viel Darfon Electronics met BESV in de prijzen. “De  BESV LX1 gebruikt complexe algoritmes om op basis van de omstandigheden en jouw trapkracht op intelligente wijze de hoeveelheid kracht aan te passen terwijl je rijdt,” aldus Taitra. Walter Yeh, executive vice president van Taitra, was uit Taiwan over gekomen voor de officiële opening. Hij prees de langdurige handelsrelatie tussen Nederland en Taiwan. “Veel Taiwan bedrijven kiezen Nederland omdat dit beste uitvalplaats is in Europa. Dat was één van de redenen voor Giant om destijds voor Nederland te kiezen,” aldus Yeh, die vaak in Nederland geweest is en in de jaren negentig hier zeven jaar heeft gewoond.

Europa op twee na grootste handelspartner

Europa is de derde grootste handelspartner van Taiwan, na China en de Verenigde Staten. Binnen Europa staat Nederland, na Duitsland, op de tweede plaats als handelspartner. Meer dan 200 Nederlandse bedrijven representeren 1/6 van de buitenlandse investeringen in Taiwan. Andersom is Taiwan met ruim 150 in Nederland gevestigde bedrijven ook een grote buitenlandse investeerder.

Reageer op dit artikel