nieuws

Accell verhoogt consumentenprijzen met vijf procent

algemeen

Accell verhoogt consumentenprijzen met vijf procent
De prijzen van de backorders blijven ongewijzigd, zolang deze uitgeleverd worden voor 1 augustus 2015. Daarna geldt dat ook deze fietsen tegen de verhoogde prijzen zullen worden gefactureerd.

Vanaf vandaag (vrijdag 27 maart) heeft Accell Nederland de prijzen van alle fietsen van Batavus, Sparta, Koga, Van Nicholas en Loekie, modeljaar 2015, met vijf procent verhoogd. Volgens Accell Nederland is het valutaeffect op een aanzienlijk deel van hun inkoopdelen dermate groot dat ze genoodzaakt zijn om de prijzen van de fietsen met onmiddellijke ingang te verhogen.

De prijzen van de backorders blijven ongewijzigd, zolang deze uitgeleverd worden voor 1 augustus 2015. Daarna geldt dat ook deze fietsen tegen de verhoogde prijzen zullen worden gefactureerd. Wouter Jager, algemeen directeur van Accell Nederland, licht de maatregel toe: “Het eerste kwartaal van dit jaar zijn we nog in staat geweest om de kosten van de steeds sterker wordende US dollar zelf op ons te nemen. Maar we hebben nu te maken met dermate grote koersschommelingen en prijsverhogingen bij onze leveranciers dat we vinden dat deze prijsverhoging gerechtvaardigd is.”

Prijs losse batterijen

Wouter Jager benadrukt dat de fietsen die reeds besteld zijn, niet in prijs verhoogd zullen worden. Dat geldt ook voor de prijzen van batterijen: “De prijzen van de losse batterijen blijven tot eind augustus ongewijzigd. De verkoop in e-bikes is belangrijk voor onze dealers en we vinden het niet fair dat dealers die al een e-bike zonder accu hadden verkocht, te maken krijgen met een prijsverhoging voor de losse batterij. Daar willen we onze dealers en consumenten niet mee lastig vallen. Het gaat dus puur alleen om fietsen die vanaf vandaag besteld worden.”
De nieuwe inkoopprijzen zijn inmiddels in het Accell-systeem verwerkt. Op de websites van de merken zijn de consumentadviesprijzen sinds vandaag ook aangepast. Accell gaat ervoor zorgen dat hun dealers nieuwe consumentadviesprijslijsten krijgen. “We realiseren ons dat dit een vervelende maatregel is maar rekenen op medewerking en begrip bij onze dealers”, aldus Wouter Jager.

Klik hier voor het vervolgbericht ‘Prijsverhoging bewust niet vooraf gecommuniceerd’.

Reageer op dit artikel