nieuws

Union verzelfstandigd

algemeen

Union verzelfstandigd
Union kan als eigen BV de eigen identiteit verder vormgeven. Bovendien biedt het ruimte om in te spelen op nieuwe kansen.

Union BV is per 1 januari 2015 een zelfstandige entiteit geworden binnen de Pon Bicycle Group. Het merk, dat weer helemaal terug is in de markt en een solide basis heeft gelegd om door te groeien, wil met deze stap de eigen identiteit verder vormgeven. Bovendien biedt het ruimte om in te spelen op nieuwe kansen.

Maud van Alphen, algemeen directeur Union en nu verantwoordelijk voor Union BV, licht de stap toe: “Vanwege de succesvolle herlancering van het merk Union, de vele groeikansen die zich voordoen, en een aantal praktische zaken, was het tijd om Union op eigen benen te laten staan en in een aparte BV onder te brengen. Met de verzelfstandiging van Union in Union BV wordt ruimte geschept om verder te werken aan een onderscheidende product- en marktpositionering en om door te groeien naar een nog sterkere merkpositionering.” Hiervoor viel Union binnen de organisatie onder Koninklijke Gazelle.

Fysiek verhuisd

Niet alleen is Union verzelfstandigd in een eigen BV, ook zit het grootste deel van het Union-team nu in Amsterdam, om wat dichter tegen de doelgroep aan te zitten om zich voor te bereiden op de collectie 2015-2016. Naast de compleet zwart afgestylde Union Noir (zwarter dan zwart) heeft het trendy stadsfietsenmerk nu ook twee andere varianten uitgebracht onder de naam Union Curb.

Feed back van consument en dealer

Union heeft het afgelopen jaar gebruikt om veel feedback vanuit de markt en dealers te krijgen over de vraag naar Union-fietsen en de marktpotentie. Union gebruikt dit als uitgangspunt om verdere groei te bewerkstelligen en de interne organisatie daar optimaal op in te richten.

Dealercontracten herzien najaar 2015

De stap naar verzelfstandiging betekent dat het huidige contract met Union dat door Koninklijke Gazelle NV is ondertekend, wordt opgezegd. Van Alphen: “Om deze stap voor de dealers soepel te laten verlopen, wordt het huidige contract tot einde seizoen met eventuele uitloop naar december gehandhaafd inclusief de bijbehorende werkwijze. Voor dealers verandert er dit jaar dus feitelijk niets. In het najaar zal Union in gesprek gaan met zijn dealers over de mogelijkheden voor een contract onder Union BV.”

Reageer op dit artikel