nieuws

Giant haalt in 2014 hoogste omzet in geschiedenis

algemeen

Giant haalt in 2014 hoogste omzet in geschiedenis
In 2014 behaalde Giant een omzetgroei van bijna 11 procent.

2014 was voor Giant qua omzet het beste jaar ooit. Giant maakte afgelopen jaar een groei door in Europa. Daarnaast opereerde de grootste fietsfabrikant uit Taiwan goed op de Chinese markt, waar de verkoop meer dan verwacht toenam.

De groei in Europa en China zorgde ervoor dat de omzet in het laatste kwartaal van 2014 steeg met 19,4 procent tot 400 miljoen euro. Voor het hele jaar 2014 behaalde Giant een omzetgroei van bijna 11 procent en kwam daarmee totaal uit op een omzet van 1,65 miljard euro. Dit is de hoogste omzet in de geschiedenis van het bedrijf.

China belangrijke markt

Volgens de Taiwanese Capital Securities Corp. zal de nettowinst van Giant voor 2014 toenemen met 15 procent naar 130 miljoen euro. De groei van Giant komt vooral door de export, zoals bij veel Taiwanese bedrijven. Volgens TAITRA, een Taiwanese organisatie ter bevordering van de export, zal de Taiwanese uitvoer voor 2014 naar verwachting met ruim 3 procent groeien ten opzichte van 2013. Net als bij Giant, is China nog steeds de belangrijkste groeimarkt voor Taiwan. Tegenwoordig is deze voormalige vijand de grootste markt voor Taiwanese producten en zorgt voor ruim 26 procent van de totale exportwaarde van het land.

Reageer op dit artikel