nieuws

Vordering BOVAG op PMT afgewezen

algemeen

Vordering BOVAG op PMT afgewezen
Werkgeversorganisatie BOVAG spande een kort geding aan tegen PMT omdat BOVAG zeggenschap wil over de premieverdeling van de pensioenen van de 75.000 medewerkers in de motorvoertuigen- en tweewielersector.

De voorzieningenrechter in Den Haag heeft de vordering van BOVAG op Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) over de zeggenschap van de verdeling van de pensioenpremie tussen werkgever en werknemer afgewezen. Dit meldt BOVAGkrant. BOVAG is teleurgesteld over de uitspraak.

De komende dagen bestudeert BOVAG samen met haar advocaat de uitspraak van de rechter en wordt bepaald wat de voor leden meest wenselijke vervolgstap is. Werkgeversorganisatie BOVAG spande een kort geding aan tegen Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) omdat BOVAG bevestigd wil zien dat BOVAG zeggenschap heeft over de premieverdeling van de pensioenen van de 75.000 medewerkers in de motorvoertuigen- en tweewielersector.

Effect op loonruimte BOVAG-leden

“De pensioenpremieverdeling heeft effect op de loonruimte bij de leden van BOVAG en moet daarom onderdeel zijn van de afspraken die BOVAG rechtstreeks maakt met vakbonden,” stelt BOVAG-woordvoerder Paul de Waal. “Over dit onderwerp praat BOVAG al geruime tijd met vakbonden en PMT. In de cao-onderhandelingen met vakbonden wordt echter geen vooruitgang geboekt en de gesprekken met PMT blijken niet vruchtbaar, daarom vroeg BOVAG de rechter om een uitspraak.”

Reageer op dit artikel