nieuws

Shimano Benelux doneert aan CliniClowns

algemeen

Shimano Benelux doneert aan CliniClowns
Carola Groeneveld (rechts) overhandigde het bedrag namens Shimano Benelux aan Dominique Knaepen van CliniClowns.

Shimano Benelux heeft aan CliniClowns een bedrag van 5.000 euro gedoneerd. Dit bedrag komt voort uit de technische ondersteuning van ruim dertig fietsevenementen waar Shimano aanwezig is geweest. Shimano Benelux verzorgt tijdens diverse toertochten belangeloos de technische ondersteuning, zodat deelnemers met pech onderweg, alsnog hun tocht kunnen vervolgen.

Voor deze reparaties wordt aan de deelnemers een vrijblijvende vergoeding gevraagd ten bate van een goed doel. Dit jaar werd de opbrengst hiervan gedoneerd aan CliniClowns.

Vermaak voor zieke en gehandicapte kinderen

Stichting CliniClowns Nederland zet zich in voor alle zieke en gehandicapte kinderen in Nederland. Want tussen de behandeling, de pijn en de vele beperkingen door is een lach hard nodig. Niet alleen omdat deze kinderen het verdienen, maar vooral omdat ze er veel baat bij hebben. Afleiding en plezier werken ontspannend en stressverlagend. Spelen is voor een kind de natuurlijke manier om zich te ontwikkelen en vervelende gebeurtenissen te verwerken.

300 kinderen blij maken

Dominique Knaepen nam namens CliniClowns de gift in ontvangst: “We zijn heel blij met dit fantastische bedrag, we kunnen hier weer meer dan 300 zieke kinderen een lach op het gezicht bezorgen.” Carola Groeneveld overhandigde het bedrag namens Shimano Benelux: “Het is mooi om deze vorm van ondersteuning te combineren met de bijdrage aan een geweldig mooi doel. Als we mensen weer op weg kunnen helpen en daarmee ook nog eens de samenleving kunnen ondersteunen is dat prachtig.”

Reageer op dit artikel