nieuws

Reed Business verkoopt Tweewieler en Bike Europe

algemeen

Reed Business verkoopt Tweewieler en Bike Europe

De directie van Reed Business BV heeft vanochtend de voorgenomen verkoop van 17 vakbladen, waaronder Tweewieler en Bike Europe, aan B+B Vakmedianet Groep BV aangekondigd. Hiertoe is een adviesaanvraag ingediend bij de OR. De betrokken medewerkers zijn hierover vanochtend geïnformeerd.

Rob Kolkman, CEO Reed Business BV: “Ons moederbedrijf Reed Elsevier heeft een succesvolle transitie doorgemaakt van print naar online publishing en transformeert nu van het aanbieden van digitale content naar het leveren van data- en informatie oplossingen.”

“In lijn met deze strategie heeft Reed Business BV het voornemen om zich te focussen op het leveren van data- en information solutions voor specifieke professionele doelgroepen.” De voorgenomen verkoop heeft betrekking op de uitgeefactiviteiten van de volgende titels:

Distrifood, Foodmagazine, Distrifood Dynamics, Food Data Services, Misset Horeca, Misset Catering, Snackkoerier, Vleesmagazine, Bakkerswereld, Bouwmachines, AMT, Logistiek, Bike Europe, Tweewieler, Controllers Magazine, Bouwplannen.nl en Overheidsplannen.nl.

Medewerkers

In totaal zijn er 93 medewerkers betrokken bij de voorgenomen verkoop. Zij treden allemaal in dienst bij Vakmedianet, zodra het verkoopproces – na het ontvangst van het advies van de OR – is afgerond.

Rob Kolkman: “Deze 17 B2B community merken passen bij een uitgeef- of mediabedrijf met een primaire focus op de Nederlandse business to business community markt. We hebben de overtuiging dat we in B+B Vakmedianet Groep BV een passende nieuwe eigenaar hebben gevonden, met een uitstekende langjarige staat van dienst.”

Vakmedianet richt zich op het verzorgen van vakinformatie die professionals in staat stelt online het laatste nieuws te volgen en snel betrouwbare antwoorden te vinden op hun vragen, waarbij zij in print, op congressen en via boeken geïnspireerd worden door relevante vakinformatie. Zie: www.vakmedianet.nl

Reageer op dit artikel