nieuws

Professionele fietsdieven actief in Zeeland

algemeen

Professionele fietsdieven actief in Zeeland
Bij een diefstal van e-bikes bij Gijssel in Wemeldinge zijn de dieven een uur binnen geweest, waarbij de twee mannen geruisloos en zeer beheerst te werk gingen en precies wisten waar de camera’s hingen.

In de nacht van 26 op 27 november zijn bij Gijssel in Wemeldinge (Zeeland) e-bikes gestolen door professionele fietsdieven. De dieven zijn een uur binnen geweest en op camerabeelden is te zien hoe ze accu’s en displays van de fietsen halen om deze vervolgens te testen. Mieke Gijssel: “Ze wisten precies waar ze mee bezig waren.”

Wemeldinge is een klein dorp gelegen aan de Oosterschelde en de noordelijke monding van het Kanaal door Zuid-Beveland. De winkel waar de e-bikes zijn gestolen, is en kleine winkel die naast fietsen ook landbouwmachines verkoopt, bouwt en aanpast. Het aantal e-bikes dat is gestolen is betrekkelijk klein, acht stuks, maar voor deze winkel een aderlating. Het waren allemaal Gazelle e-bikes. De e-bikes van de merken Matra en Sachs hebben de dieven laten staan.

Geruisloos te werk

Mieke Gijssel: “De dieven zijn via de zijschuifdeuren naar binnen gekomen. Een alarm hebben we niet, we liggen boven onze winkel te slapen.” De dieven zijn een uur binnen geweest, ongeveer van 2 tot 3 uur, en niemand heeft iets gehoord of gezien. “De hond en ook de ganzen zijn niet aangeslagen. De twee mannen gingen geruisloos en zeer beheerst te werk, wisten precies waar de camera’s hingen, en hadden bivakmutsen op en handschoenen aan. Kortom, heel professioneel. De politie heeft hierdoor helaas weinig aanknopingspunten voor verder onderzoek.”

Accu’s en displays testen

Opmerkelijk is dat op de camerabeelden is te zien dat de dieven de accu’s en displays van de fietsen halen en deze testen om te kijken of ze het doen. Mieke Gijssel: “Het gaat om vrij dure e-bikes, allemaal zo rond de 2.000 euro. We hebben knalgele e-bikes voor de verhuur en die hebben ze laten staan, maar wel de accu’s eruit gehaald. Omdat ze precies wisten wat ze deden, weten we vrij zeker dat ze ook van te voren de winkel hebben bezocht, maar we hebben geen idee wie het geweest kunnen zijn.”

Omdat het wel vaker voorkomt dat fietsdieven een bepaalde regio pakken om hun ‘beroep’ uit te oefenen, is het aan te raden voor winkels in die regio om goed op te letten wie er in de winkel komt.

Reageer op dit artikel