nieuws

Laatste drempel weg voor Accell experience center

algemeen

Laatste drempel weg voor Accell experience center
De Fietser is geopend en kan vanaf medio november door consumenten bezocht worden. Foto Accell

Afgelopen donderdagavond heeft de gemeenteraad van Ede de laatste belemmering weggenomen die de komst van het Accell experience center ‘De Fietser’ nog in de weg stond. De Edese winkeltijdenverordening wordt speciaal voor ‘De Fietser’ aangepast.

De winkeltijdenverordening uit 1996 voorzag in de bescherming van de zondagsrust binnen de gemeente Ede. De gemeenteraad heeft erin toegestemd dat er exclusief voor de ‘De Fietser’ een uitzondering wordt gemaakt. Dit betekent dat het Accell experience center open mag op zondag en dat er dus proefgereden kan worden en fietsen kunnen worden besteld.

Bestemmingsplan aangepast

Dat laatste is ook aan de orde geweest binnen de gemeente Ede. Daarbij is het bestemmingsplan aangepast door het college van Burgemeester en Wethouders met als gevolg dat de verlening van de vergunning voor detailhandel geen probleem meer is. Daarbij is bepaald dat het leveren van fietsen door ‘De Fietser’, nu en in de toekomst, niet mogelijk meer is. Bestellen kan nog wel, maar direct meenemen niet.

Harde eisen

Accell had eerder aangegeven dat de zondag-openstelling een harde eis was voor de komst van het experience center. Daarin is nu dus voorzien en kan het Heerenveense fietsbedrijf de Westhal van de voormalige Enka-fabriek verbouwen tot een belevingscentrum met museum, testcentrum en souvenirwinkel.
De overige winkels in Ede moeten voorlopig wachten op de zondag-openstelling. Daarvoor zal volgend jaar een referendum worden gehouden en gaat de gemeenteraad zich beraden over gemeente-brede koopzondagen.
Lees ook: Zondagsrust barrière voor De FietserCommotie over Accell experience center

Reageer op dit artikel