nieuws

Alles wat u moet weten over e-bike regelgeving

algemeen

Alles wat u moet weten over e-bike regelgeving
Deze Whitepaper biedt tevens een overzicht van de verplichtingen die u als dealer heeft bij het verkopen van elektrische fietsen en s-pedelecs.

Tweewieler’s zusterblad Bike Europe heeft alle Europese wet- en regelgeving over e-bikes, pedelecs en speed-pedelecs bijeengebracht in één overzichtelijk document. Hierin staan ook de verplichtingen die u als dealer heeft bij het verkopen van elektrische fietsen en s-pedelecs.

De (Engelstalige) whitepaper geeft de wettelijke richtlijnen aan die van belang zijn bij het ontwerpen, ontwikkelen, inkoop, distributie en verkoop van e-bikes, pedelecs en speed-pedelecs in Nederland, België en andere Europese landen.

Grote behoefte aan volledig overzicht

Dat er een grote behoefte is aan een uitgebreid overzicht van de EU-regelgeving voor alle zaken met betrekking tot elektrische fietsen wordt bijvoorbeeld onderstreept door berichtgeving over wat er onlangs plaatsvond bij Engelse e-bike dealers. Tweewieler’s zusterblad Bike Europe deed verslag van opvoerkits die een bedreiging vormen van de ontwikkeling van de e-bike markt in Groot Brittannië. Dit artikel is bijna 4.500 keer gelezen en kreeg 18 reacties van bezorgde lezers.

Type-goedkeuring s-pedelecs

Voor dealers geeft de Whitepaper tevens een duidelijk overzicht van waar een speed pedelec allemaal aan moet voldoen; welke documenten bij iedere geleverde speed pedelec moeten zitten. De Whitepaper geeft u tevens inzicht in wat er allemaal staat te gebeuren met betrekking tot regelgeving rondom de snelle e-bikes. Er wordt duidelijk op een rij gezet wat er per 1 januari 2017 allemaal aan regelgeving van kracht wordt. Per die datum wordt de Europese regelgeving met betrekking tot type-goedkeuring rondom speed pedelecs ingevoerd.

Reageer op dit artikel