nieuws

Giant start Factory Outlet in Borculo

algemeen

Giant start Factory Outlet in Borculo
In de Giant Factory Outlet zullen geen actuele modellen worden aangeboden.

In navolging van andere internationale A-merken als Nike, Dell en G-Star, zal Giant een Factory Outlet introduceren. Daarover heeft Giant recentelijk haar Area Dealers geïnformeerd. De opening staat gepland op donderdag 18 december 2014, bij Goossens in Borculo.

De opzet van de Giant Factory Outlet is om overjarige fietsen en accessoires aan de consument aan te bieden via een specifieke Factory Outlet Webshop en een fysieke outlet. De fysieke outlet wordt gerund door een officiële Giant-dealer, in dit geval Goossens Tweewielers in Borculo. Bij Goossens Tweewielers zal op de begane grond een Giant Experience Area met actuele modellen en communicatie worden ingericht en op de eerste etage een aparte Giant Factory Outlet met uitsluitend overjarige modellen.
“We hebben gekozen voor Goossens, omdat we daar een jarenlange goede relatie mee hebben en omdat het een grote winkel is met een regiofunctie. Zij hebben een vaste klantenkring en niet onbelangrijk is hun sport en performance- ‘DNA’ in winkel en bij het personeel”, licht Jordy Veldhuizen van Giant toe.

Laatste modellen tegen actieprijzen

“Binnen de branche zien we dat bijvoorbeeld Pearl Izumi en Assos ook met dit concept werken”, aldus Veldhuizen. “Wij zien dat voordat de nieuwe modellen worden geïntroduceerd, bepaalde lopende modellen in de voorraad over blijven. Vaak door een uitzonderlijke maat.” Volgens hem worden jaarlijks rondom augustus/september deze laatste modellen bij alle dealers aangeboden tegen aantrekkelijke actieprijzen en aansluitend extra gepromoot tijdens de ‘FietsVoordeelFinale’ via de webshop en eventueel de huis-aan-huisfolder. “Nadat deze acties via de winkel zijn afgerond, zullen de nieuwe modellen worden geïntroduceerd en worden de dan nog niet verkochte (laatste) uitlopende modellen in het vervolg via de Giant Factory Outlet verkocht. Actuele modellen zullen hier uiteraard niet worden aangeboden”, aldus Veldhuizen.

Winkelvloer volledige update

Door de verkoop op deze wijze te organiseren, worden de Giant-producten uitsluitend verkocht door officiële Giant-dealers en kunnen deze dan ook van de juiste service worden voorzien. Veldhuizen: “Voor de Giant Stores, Partner Stores en Giant Experience Area-dealers biedt deze Factory Outlet extra unieke mogelijkheden. In de periode na de ‘Fiets Voordeel Finale’ bieden wij ze de mogelijkheid de sport en performance-modellen onder bepaalde voorwaarden door ons retour te laten halen. Deze fietsen zullen dan verkocht gaan worden in de Giant Factory Outlet.” Dit biedt de Giant Stores, Partner Stores en Giant Experience Area-dealers de kans om de winkelvloer een volledige update te geven als de nieuwe collectie fietsen arriveert. “Wij zullen er naar streven om dealers voor Bike MOTION Benelux te voorzien van deze nieuwste modellen”, aldus Veldhuizen.

Reageer op dit artikel