nieuws

Devron failliet verklaard

algemeen

Devron failliet verklaard
Joep Stumpe was als sales manager betrokken en enkele maanden geleden trad ook voormalig Biretco-directeur Willem Veenstra in dienst.

Het betreden van de Nederlandse markt door de Roemeense fietsimporteur Devron is niet succesvol geweest. Onlangs is op eigen verzoek het faillissement aangevraagd en uitgesproken.

Devron debuteerde dit voorjaar op de Nederlandse markt tijdens de FietsVAK in Amsterdam. Daar presenteerde fabrikant een collectie mountainbikes, maar had de ambitie om vooral ook met elektrische fietsen de markt te gaan betreden. Joep Stumpe was als sales manager betrokken en enkele maanden geleden trad ook voormalig Biretco-directeur Willem Veenstra in dienst.

Devron is een merk van Eurosport DHS SA, een in Roemenië gevestigde fietsenfabriek die beschikt over een productiecapaciteit van maar liefst 1 miljoen fietsen. Partner van DHS is het Duitse Prophete Gmbh. Dit bedrijf sloot in 2011 haar fietsproductie in Duitsland om ze vervolgens in Roemenië te laten maken.

Kantoor in Nijmegen

Zeven maanden na de start van Devron op de Nederlandse markt is besloten de handdoek in de ring te gooien. Er was een kantoor geopend in Nijmegen, waarvan de officiële opening kort van te voren tot nader order werd uitgesteld. In enkele maanden tijd had Devron circa dertig dealers geworven, maar er werden nog niet veel fietsen verkocht. De ruimte om nog meer te investeren was niet aanwezig, waardoor op verzoek van de aandeelhouders het faillissement aangevraagd en op 28 oktober door de Rechtbank Gelderland uitgesproken is. Als curator is mr. B.P. Kockelkorn aangesteld, maar de kans op een doorstart wordt klein geacht.

Reageer op dit artikel