nieuws

Pop up store ‘made in Taiwan’ in Amsterdam

algemeen

Pop up store ‘made in Taiwan’ in Amsterdam
Tijdens de Tweewieler Studiereizen nemen tweewielerondernemers een kijkje achter de schermen bij 'made in Taiwan'.

Om Nederlanders kennis te laten maken met de diversiteit van de producten die in Taiwan gemaakt worden, en om de innovatieve en kwalitatieve merken en producten te laten zien die Taiwan te bieden heeft, wordt vandaag in Amsterdam een speciale Taiwanese experience-store geopend.

We weten Taiwan bekend staat als ‘high-end bicycle kingdom’, maar wie had gedacht dat Taiwan de wereldwijde nummer 2 is in de productie van zonnecellen? Op initiatief van de Taiwan External Trade Development Council (TAITRA) zijn in de pop-up store op Kalverstraat 101 in Amsterdam 44 merken en 130 producten te zien die ieder een Taiwan Excellence Award hebben gewonnen: de hoogste onderscheiding die producten ‘Made in Taiwan’ toegewezen kunnen krijgen en die uitblinken in innovativiteit, kwaliteit, design en technologie.

Taiwan Excellence Showcase

Van 28 oktober tot en met 3 november kan iedereen de Taiwan Excellence Store in Amsterdam bezoeken . Niet zonder reden wordt het een experience-store genoemd. Bezoekers krijgen de kans om de nieuwste innovatieve en spraakmakende Taiwanese producten te zien en uit te proberen. Van krachtige gaming laptops tot state of the art Olympische racefietsen. Ook kunnen ze de beste smartphone van 2014 testen, een interactieve LED lamp uitproberen die reageert op aanraking, en een interactieve game spelen. Merken als Asus, BenQ, HTC, Draytek, Apex, Giant, Merida, en Strida zullen gedurende een week getoond worden.

Taiwan Excellence Award

De Taiwan Excellence Award werd in 1992 geïntroduceerd door het Ministerie van Economische Zaken van Taiwan en geïmplementeerd door de Taiwanese Externe Raad voor Handelsontwikkelingen. De winnaars van de Taiwan Excellence Award representeren niet alleen de meest revolutionaire en meeste kwalitatieve producten gemaakt in Taiwan, ze belichamen ook de innovativiteit van Taiwanese bedrijven om toegevoegde waarde te creëren door middel van design en productie van hypermoderne producten.

Over TAITRA

De Taiwan External Trade Development Council (TAITRA) werd opgericht in 1970 en is de meest vooraanstaande non-profit NGO van Taiwan op het gebied van handelsbevordering. TAITRA wordt mede gesponsord door de Taiwanese overheid, brancheverenigingen, en verscheidene commerciële organisaties en heeft als doel Taiwanese bedrijven en fabrikanten te helpen internationaal te concurreren en uitdagingen die zij ondervinden in buitenlandse markten aan te gaan. TAITRA kan beschikken over een gecoördineerd handels- en informatienetwerk  van 800 internationale marketingprofessionals die gestationeerd zijn in het hoofdkantoor in Taipei en 50 verschillende kantoren over de hele wereld. TAITRA heeft, samen met zusterorganisaties Taiwan Trade Center (TTC) en het Taipei World Trade Center (TWTC), een schat aan kansen gecreëerd door effectieve promotiestrategieën.

Reageer op dit artikel