nieuws

Dirk Zwick in directie Hermann Hartje

algemeen

Dirk Zwick in directie Hermann Hartje
Dirk Zwick is in de 120-jarige geschiedenis van Hermann Hartje de eerste leidinggevende in het management die niet de naam Hartje draagt.

Dirk Zwick heeft sinds 1 oktober jl. de directie van Hermann Hartje KG in Hoya (D) versterkt. Zwick brengt 20 jaar branche-ervaring mee voor de nieuwe functie in het management waarmee hij eigenaar Hermann Hartje ondersteunt.

Geheel in lijn met het bedrijfsmotto ‘Traditie in beweging’ is nu voor de eerste keer in de 120-jarige geschiedenis, een leidinggevende in het management benoemd, die niet de naam Hartje draagt. “De heer Zwick kennen en waarderen wij al vele jaren als een competente, betrouwbare en bedachtzame businesspartner. We kijken er naar uit hem nu nog vaker in de bestuurskamer te begroeten”, zegt Hermann Hartje. “Hij zal ervoor zorgen dat ons traditionele bedrijf zich ook in de toekomst zal blijven bewijzen als duurzame partner van de vakhandel. Niet alleen door de grootte van het bedrijf, inmiddels circa 800 medewerkers, maar ook door de dynamische groei van de markt, was het voor ons belangrijk om een ervaren expert uit de industrie erbij te halen.”
Zwick heeft van 1995-2013 verschillende functies bekleed binnen Panther Werke AG. Bij het voormalige zusterbedrijf UAB Baltic Vairas droeg hij sinds 2000 als CEO de eindverantwoording. “Ik ben blij met deze nieuwe stap in mijn carrière”, zegt Zwick. “De positie in de markt, maar ook Hartje’s samenwerking met retailers, maken zoveel indruk op me dat mijn toekomstige handelen ook gebaseerd zal zijn op de pijlers continuïteit, samenwerking en openstaan voor vernieuwingen. Die hebben het bedrijf groot gemaakt”, aldus Zwick.

Reageer op dit artikel