nieuws

Duidelijke positionering Accell merken

algemeen

Duidelijke positionering Accell merken
Vier weken lang neemt Accell Nederland zijn intrek in De Loods in Nijkerk.. - Accell Group

Batavus, Ghost, Haibike, Juncker Bike Parts, Koga, Loekie, Sparta en Van Nicholas presenteren zich gezamenlijk voor de Nederlandse markt onder één dak in De Loods te Nijkerk en de Eskimo Fabriek in Gent (B).

Wouter Jager, commercieel directeur van Accell Nederland, streeft daarmee naar meer gemak voor de bezoekende dealers. “We zitten nu met alle merken voor de Nederlandse en Belgische markt bij elkaar. Het gemak dient de dealer in een periode dat hij zich intensief oriënteert op het nieuwe seizoen. Daarom zitten we gezamenlijk op een centrale locatie,” aldus Wouter Jager.

Functionele tool

De dealerportal Accentry zal binnenkort een flinke vernieuwing ondergaan en de eerste resultaten daarvan zullen tijdens de dealershow te zien zijn. “Accentry wordt meer dan ooit een functionele tool, die de dealer van pas zal komen in zijn planning en het plaatsen van bestellingen.

De look & feel van Accentry worden heel herkenbaar en krijgen een soortgelijke structuur als een webshop.” Jager voorspelt dat de vernieuwde Accentry in januari 2015 live zal gaan.

Positionering verduidelijken

Volgens Jager hebben de Accell merken afzonderlijk veel nieuws te vertellen. Wat betreft Accell Nederland gaat het er om dat de positionering van de merken onderling verduidelijkt wordt.  “Dat zal in de communicatie de komende jaren steeds duidelijker worden. Koga is het topmerk van de gepassioneerde fietsen. Sparta etaleert zich met Get Energized als smart en innovatief e-bike merk. Batavus gaan we in de markt zetten als een op en top familiemerk in de breedste zin van het woord. Betrouwbaar, veilig en mooi, inclusief de kinderfietsen,” zegt Jager.

Door middel van de juiste communicatie in combinatie met een goed merkenpaspoort, waarbij onderling wel wat overlap is, zet Accell Nederland haar merken duidelijk in de markt.

Miljoeneninvestering

2015 zal voor Juncker Bike Parts een bijzonder jaar worden. Er is een forse miljoenen investering gedaan in het nieuwe logistiek auto store systeem, dat de grossier in staat zal stellen de markt optimaal te bedienen. “Het gaan ook hier een grote stap verder in het faciliteren van optimale groei in de logistiek. Het nieuwe systeem wordt geïnstalleerd in Apeldoorn en zal medio 2015 operationeel worden.”

Reageer op dit artikel