nieuws

Platform Elektrische Mobiliteit verder verbreedt

algemeen

Platform Elektrische Mobiliteit verder verbreedt
Het kernteam PTM bestaat uit: v.l.n.r. Britta de Graaff, Cees Boutens, Jacqueline de Boer, Quirijn Teunissen (coördinator) en Eric Beers (kwartiermaker). – Foto RAI Vereniging

De officiële doorstart en verbreding van het Platform Elektrische Mobiliteit (PEM) tot het Platform Toekomstbestendige Mobiliteit (PTM) is in gang gezet. Het nieuwe Platform Toekomstbestendige Mobiliteit (PTM) is de opvolger van het PEM.

Beide platforms zijn een initiatief van de RAI Vereniging. Zij spant zich ervoor in dat nieuwe voertuigtechnologieën het levenslicht zien in een omgeving waarin zij maximaal benut kunnen worden. Doel is ‘de wereld’ voor te bereiden op innovaties die over enige jaren gemeengoed zullen zijn. PTM werkt aan de mobiliteit van de toekomst.

“De verbreding is een logische stap,” aldus PTM-kwartiermaker, Eric Beers. “Om actueel en up-to-date te blijven is dit een begrijpelijke en noodzakelijke stap. PEM was oorspronkelijk een initiatief dat we voor een paar jaar voorzien hadden. Het lijkt, mede door de fiscale stimulering, de goede kant op te gaan wat betreft het naar de markt brengen van de eerste elektrische auto’s in ons land.”

Eric Beers vervolgt: “Er zijn echter verschillende andere kansrijke nieuwe technieken en technologieën zoals rijden op (groen)gas en waterstof die zich in de pioniersfase bevinden. Om die optimaal te kunnen introduceren en benutten, hebben we PTM opgericht. Zo kunnen we in de toekomst alle duurzaamheids- en veiligheidskansen ervan benutten.”

Reageer op dit artikel