nieuws

E-MTB’s blijken absolute verkoophit

algemeen

E-MTB’s blijken absolute verkoophit
’s-Werelds eerste, volgeveerde en compleet in carbon uitgevoerde e-MTB met mid-motor van Haibike is te zien op de komende Eurobike show. Foto Haibike

De vorig jaar door Haibike tijdens de Eurobike show gepresenteerde elektrische mountainbikes zijn een absolute verkoophit. Dit verklaarde Accell Group CEO René Takens tijdens de afgelopen vrijdag gehouden persconferentie over de halfjaarresultaten van de holdingmaatschappij. Accell verkocht deze periode 14% meer e-bikes.

Ruim 150.000 elektrische fietsen gaan alle Accell merken, waaronder Haibike, dit jaar leveren aan hun dealers. Daarmee nemen ze nu meer dan een derde deel van de totale fietsomzet van de Heerenveense holdingmaatschappij voor hun rekening.

Sterke groei in Nederland en Duitsland

De 14% omzetplus in verkochte elektrische fietsen werd gerealiseerd met een sterke groei in Nederland en Duitsland van de leveringen van e-MTB’s, s-pedelecs en gewone elektrische fietsen. Daarnaast is de groei mede te danken aan de lancering van nieuwe elektrische fietsen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Frankrijk.

Daling verkoop stads- en sportfietsen

Accell meldt verder dat de verkoopgroei van elektrische fietsen gedeeltelijk ten koste gaat van de verkoop van traditionele en sportieve premium modellen. De verkoop van reguliere stadsfietsen daalde met 1% terwijl van duurdere sportmodellen 14% minder verkocht werd. Het laatste is gedeeltelijk veroorzaakt door de verkoop van het Duitse merk Hercules aan de ZEG en het besluit de supermarktketens in Noord-Amerika niet langer te bedienen.

Eerste volgeveerde, full carbon e-MTB

Na het verkoopsucces van de vorig jaar door Haibike gepresenteerde high-performance e-bikes, volgen er meer op de Eurobike die van 27 tot en met 30 augustus plaatsvindt in Friedrichshafen. Het topmerk van Accell’s Duitse dochteronderneming Winora zal ’s werelds eerste volgeveerde, volledig in carbon uitgevoerde e-MTB met midden-motor uitbrengen. Deze maakt deel uit van een serie van drie XDURO full carbon e-MTB’s, uitgerust met Bosch Performance midden-motoren.

Topmodel XDURO FullCarbon Ultimate combineert dit met RockShox vering en elektronische schakeling in de vorm van XTR Di2 11 speed. Naast meer e-MTB’s zullen alle Accell merken meer s-pedelecs lanceren.

Reageer op dit artikel